VI FLYTTER LAGER // FORVENT LIDT LÆNGERE LEVERINGSTID // FRI LEVERING 499,-

0

Din indkøbskurv er tom

Grøndals Escalivada

Grøndals Escalivada

Escalivada

Kommer du også straks til at tænke på varme feriedage i Barcelona, når jeg siger sardiner og grillede grøntsager? Jeg er vild med de spanske tapas retter, hvor sardinerne bare er en helt fast ingrediens og jeg ville ønske at jeg var bedre til at overføre disse lækre og tilmed meget sunde fisk til min hverdagskost herhjemme i København. Man kan jo altid prøve at tage lidt af de varme himmelstrøg med sig hjem og jeg synes faktisk at det er lykkedes ret godt med min version af den catalanske ret escalivada. Ordet kommer oprindeligt fra det catalanske verbum escalivar, som på dansk kan oversættes til "at lave mad i asken". Grøntsagerne blev nemlig lagt direkte ind i bålets gløder.
Så urkraftsagtig har jeg ikke været denne gang. De fleste af grøntsagerne er kommet i ovnen og på grillpanden og det fungerer altså fint, selvom jeg er sikker på at det også vil smage helt perfekt røget, hvis det blev lavet på havegrillen. Jeg serverer escalivadaen og de lækre sardiner fra Grøndals med noget ristet godt brød. Det er en skøn forret, hvor brødet kan toppes med bløde, søde grøntsager, sardiner og ansjosdressing.

(Frokost til 4 personer)

Ingrediens til escalivada

1 aubergine
7 tomater (jeg har brugt tomater fra altanen af forskellig sort & modenhed)
1 gul peberfrugt
1 helt hvidløg
2 courgetter (1 gul og en grøn)
1 dåse Grøndals sardiner

 

Ingrediens til ansjosdressing

5 ansjosfiletter fra Grøndals
2 tsk dijonsennep
1/2 fed hvidløg
1 tsk citronsaft
2 spsk æblecidereddike
4 spsk olivenolie
Salt og peber

Fremgangmetode

Escalivada

Varm ovnen til 180 grader varmluft. Skær auberginen midt over og læg den i et ildfastfad sammen med tomater, peberfrugt og hvidløg og vend grøntsagerne i olivenolie. Bag i ca. 45 min - indtil grøntsagerne er møre. Stil dem til side og lad dem køle lidt af. Skær courgetterne på langs i 1/2 cm tykke skiver. Pensl med olivenolie og steg dem på en grillpande. 

Ansjosdressing

Kom presset hvidløg, hakkede ansjoser, dijonsennep, æblecidereddike og salt og peber i en skål og blend dressingen sammen med en stavblender. Tilføj derefter olivenolien lidt efter lidt og smag til. 

Jeg har ladet skindet sidde på auberginerne og peberfrugten, da jeg bedst kan lide det sådan, men fjern det evt. hvis du gerne vil lave en mere traditionel escalivada.

Anret alle elementerne på et stort fad eller bræt og server med ristet brød til. 

- velbekomme, Martin Grøndal

Lavet i samarbejde med Christina Bennetzen 


Titel

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist

Grøndals e-mailliste