VI FLYTTER LAGER // FORVENT LIDT LÆNGERE LEVERINGSTID // FRI LEVERING 499,-

0

Din indkøbskurv er tom

Grøndals tunmousse

Grøndals tunmousse

Tunmousse

Hjemmelavet tunmousse er en hyppig gæst på mit frokostbord. Jeg er vild med at man kan spise den på hundrede forskellige måder. Den er altid en sikker vinder på den helt klassiske måde i pitabrød eller på ristet rugbrød, eller som her i en mere moderne version på lækre grønne spinatvafler med avocado og syltede rødløg som topping. Jeg er så vild med lige netop denne tunmousse, at jeg bare måtte dele opskriften med jer - da i simpelthen ikke må gå glip af denne smagsoplevelse.

Trods sin velsmag, så er tunmoussen nem at lave, og kræver ikke de store gastronomiske evner - Det er en opskrift alle kan finde ud af at lave!

Tunmoussen kan spises til flere typer måltider, lige fra middagsmad og aftensmad til en hurtig eftermiddagssnack - Tunmoussen kan også sagtens laves dagen før den skal spises.

(Frokost til 4 personer)

Ingredienser til tunmousse

2 dåser Grøndals småstykker af tun
2 spsk creme fraiche 38%
1 spsk citronsaft
1/2 bundt dild
Salt og peber

Ingredienser til grønne vafler

100 g frisk spinat
2 æg
1 dl hvedemel
1 dl havregryn
1 dl mælk
1/2 bagepulver
Salt

Ingredienser til topping

1/2 avocado
Sukkerærter
Dild

Ingredienser til syltede rødløg

1 rødløg
1/2 dl æblecidereddike
1/2 dl rørsukker


Fremgangmetode

Syltede rødløg

Eddike og sukker koges op i en gryde og det snittede rødløg tilsættes i et par minutter. Hæld løg og lage i et skoldet sylteglas og sæt straks låg på. De syltede løg er klar til brug efter et par timer. Stil på køl indtil de skal bruges

Grønne vafler

Kom alle ingredienserne i en blender og blend indtil dejen er helt lind og lysende grøn. Lad dejen stå i et kvarters tid, imens du rører tunmoussen. Hæld dejen i et vaffeljern og bag vaflerne indtil de er sprøde.

Tunmousse

Rør salt og peber ud i citronsaften og tilføj derefter creme fraichen. Tunstykkerne og fint hakket dild tilsættes og røres godt rundt. Stil tunmoussen på køl. 

Server vaflerne med 2 store spsk. af den hjemmelavet tunmousse og top dem avocado, fint snittede sukkerærter og syltede rødløg.

Husk at smage til med salt og peber.

- velbekomme, Martin Grøndal


Titel

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist

Grøndals e-mailliste