Hjemmelavet tunmousse er en hyppig gæst på mit frokostbord. Jeg er vild med at man kan spise den på hundrede forskellige måder. Den er altid en sikker vinder på den helt klassiske måde i pitabrød eller på ristet rugbrød, eller som her i en mere moderne version på lækre grønne spinatvafler med avocado og syltede rødløg som topping. Jeg er så vild med lige netop denne tunmousse, at jeg bare måtte dele opskriften med jer - da i simpelthen ikke må gå glip af denne smagsoplevelse.
Trods sin velsmag, så er tunmoussen nem at lave, og kræver ikke de store gastronomiske evner - Det er en opskrift alle kan finde ud af at lave!
Tunmoussen kan spises til flere typer måltider, lige fra middagsmad og aftensmad til en hurtig eftermiddagssnack - Tunmoussen kan også sagtens laves dagen før den skal spises.
(Frokost til 4 personer)
2 dåser Grøndals småstykker af tun |
2 spsk creme fraiche 38% |
1 spsk citronsaft |
1/2 bundt dild |
Salt og peber |
100 g frisk spinat |
2 æg |
1 dl hvedemel |
1 dl havregryn |
1 dl mælk |
1/2 bagepulver |
Salt |
1/2 avocado |
Sukkerærter |
Dild |
1 rødløg |
1/2 dl æblecidereddike |
1/2 dl rørsukker |
Syltede rødløg
Eddike og sukker koges op i en gryde og det snittede rødløg tilsættes i et par minutter. Hæld løg og lage i et skoldet sylteglas og sæt straks låg på. De syltede løg er klar til brug efter et par timer. Stil på køl indtil de skal bruges
Grønne vafler
Kom alle ingredienserne i en blender og blend indtil dejen er helt lind og lysende grøn. Lad dejen stå i et kvarters tid, imens du rører tunmoussen. Hæld dejen i et vaffeljern og bag vaflerne indtil de er sprøde.
Tunmousse
Rør salt og peber ud i citronsaften og tilføj derefter creme fraichen. Tunstykkerne og fint hakket dild tilsættes og røres godt rundt. Stil tunmoussen på køl.
Server vaflerne med 2 store spsk. af den hjemmelavet tunmousse og top dem avocado, fint snittede sukkerærter og syltede rødløg.
Husk at smage til med salt og peber.
- velbekomme, Martin Grøndal
Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist