Sardin creme på tortilla

Sardin creme på tortilla

Kartoffeltortilla med rørt sardincreme 

 

 5-6
kartofler i tynde skiver
2
løg i ringe
2-3 
fed knust hvidløg (kan undlades)
7-8  æg, pisket sammen
200 ml.  god olivenolie
1 dåse  sardiner i olivenolie (krydret kunne også bruges)
2-3 spsk. purløg fint hakket
1 dl.  38% creme fraiche
1/2 citron, saft og skal

 

Tortilla - forberedelse

Kog kartoflerne, løg og evt. hvidløg i olivenolien til de er møre. Sigt det derefter og lad det køle lidt af og imens de køler smører du en rugbrødsform eller anden form med lidt af olien fra kartoflerne. 

Sardincreme

Mens kartofler og løg koges møre, kan du med fordel røre din sardincreme sammen. Start med at piske de creme fraiche luftig. 

Kom derefter sardinerne i en skål og rør dem sammen med citron, halvdelen af purløgen og friskkværnet peber (efter behov). Når konsistensen er lækker og blød, vender du den i den luftige creme fraiche, resten af purløgen og smag til med citronsaft.

Tortilla - tilberedelse

Nu passer det måske med at kartoflerne er møre. Fordel derefter løg og kartofler i formen og hæld æggemassen over. Bag tortillaen i ovnen ved 180 grader varmluft til kernetemperaturen er 70-75C. - eller til du synes den virker fast. Men den kan sagtens være let blødende.

Har du ikke et stegetermometer, er det gode trick at stikke en strikkepind, eller lignende af metal, i kernen og derefter mærke med læben hvor varm den er - brænder du dig er den med garanti færdig :-) 

Lad tortillaen sætte sig og tempererer. Nu er der blot at anrette - velbekomme.

 


Titel

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist

Grøndals e-mailliste