af Christina Bennetzen

Pasta i tunsauce

Lige siden jeg flyttede hjemmefra for snart 20 år siden, har spaghetti med tunsauce og majs været en tilbagevendende ret i mit køkken. Det er en ret som har ændret sig en del hen over årene. Da jeg flyttede hjemmefra var det først og fremmest et billigt og hurtigt måltid, hvor man næsten altid kunne finde alle ingredienserne i køkkenskabene. Senere har jeg fået en del mere fokus på at lave min egen tomatsauce og så er kvaliteten af dåsetunen også blevet betydelig bedre indenfor de sidste 10 år. Denne gang bruger jeg Grøndals dåsetun, som virkelig giver en god smag og lækker tekstur til den "gamle" ret. Jeg har lavet en meget børnevenlig version, som min datter på 2 år også kan overtales til at spise med på. Rester af tunsaucen er også helt perfekt som topping på pizza eller i en tunameltsandwich dagen efter. Christinas blog: Eatmyheartoutcph.dk

(Frokost til 4 personer)

Pasta i tunsauce

2 dåser Grøndals tun
1 stort løg
2 store fed hvidløg
3 stængler blegselleri
2 gulerødder
1/2 rød peberfrugt
2 x tomatpassata (800g)
3 majskolber eller 1 dåse søde majs
70 g tomatpure
1 spsk rørsukker
1 spsk tørret timian
1 spsk tørret oregano
Salt og peber
Frisk basilikum
400 g fusilli pasta

Fremgangmetode

Pasta med tunsauce

Gør de 3 majskolber klar og kog dem i letsaltet vand i 8 minutter. Stil dem til side og lad dem køle lidt af.

Kog fusilli pastaen i rigeligt letsaltet vand i ca. 9 minutter og kog til de er møre.

Snit løg og hvidløg. Rens og hak blegselleri, gulerødder og peberfrugt. Varm olien op og tilsæt løg og lad dem brune let ved middelvarme i ca. 10. min. Tilsæt derefter hvidløg, blegselleri, gulerødder og peberfrugt. Lad det hele varme godt igennem og tilføj evt. en smule vand undervejs og rør rundt, så grøntsagerne ikke brænder på. Tilsæt tomatpure og lad det brænde lidt af i gryden før tomatpassataen tilføjes. Sukker, timian, oregano, salt og peber kommes i gryden og det hele simrer ved svag varme i ca. 15 minutter. Skær majsene af majskolberne. Tilsidst kommes tunstykkerne, majs og frisk basilikum i saucen og den varmes let - det skal ikke koge.

Hæld pastaerne i saucen og tilføj evt. lidt kogevand, hvis saucen er blevet lidt tyk. Jeg har anrettet med friske basilikumblade og parmesan, men jeg synes faktisk ikke at parmesanosten passede så godt til retten, så den kan undlades.

- velbekomme, Martin Grøndal

Lavet i samarbejde med Christina Bennetzen 

Christina Bennetzen
Christina Bennetzen


Titel

Kom med på listen