af Christina Bennetzen

Salat med makrelhaler

Makrel til frokost er noget af det bedste jeg ved og denne simple kartoffelsalat med makrelhaler er ingen undtagelse. Jeg har lavet en lækker og let rygeostecreme med masser af urter til kartoflerne og dertil sprød salat, radiser og ristet rugbrød og toppet med makrelhaler fra Grøndals. Mums det er lækker sommermad! Christinas blog: Eatmyheartoutcph.dk

(Frokost til 4 personer)

Ingrediens til rygeostecreme

175 g røgeost
2 spsk creme fraiche 38%
1 spsk citronsaft
1/2 bundt purløg
1/2 bundt persille
1/2 dild
Salt og peber

Ingrediens til salat

1 dåse Grøndals Makrel i olivenolie
500 g små nye kartofler
1 hjertesalat
1/2 bundt radiser
2 stængler blegselleri
1/4 mørkt rugbrød

 

Fremgangmetode

Rygeostecreme

Kom alle ingredienserne i en skål. Sørg for at krydderurterne er groft hakkede før de kommer i skålen. Blend derefter med stavblenderen og smag til med citronsaft, salt og peber.

Salaten

Kog kartoflerne i let saltet vand indtil de er møre og lad dem derefter køle helt af.
Skær dem i mindre bidder og vend halvdelen i rygeostecremen. 

Skyl og skær salat og blegselleri og læg grøntsagerne op på et stort fad. Kartoffelsalaten fordeles ud over salaten og resten af de kogte kartofler fordeles hen over kartoffelsalaten. Læg derefter makrelhalerne på fadet og 'drys' med fint skårne radiser. Jeg bruger ofte en kartoffelskæller til radiserne, så krøller de så pænt. Stik fintskårne og ristede små rugbrødsskiver ned i salaten. Server salaten med ekstra rygeostecreme.

- velbekomme, Martin Grøndal

Lavet i samarbejde med Christina Bennetzen 

Christina Bennetzen
Christina Bennetzen


Titel

Kom med på listen