af Christina Bennetzen

Tunmousse

Tunmousse er en hyppig gæst på mit frokostbord. Jeg er vild med at man kan spise den på hundrede forskellige måder. Den er altid en sikker vinder på den helt klassiske måde i pitabrød eller på ristet rugbrød, eller som her i en mere moderne version på grønne spinatvafler med avocado og syltede rødløg. Se opskriften på Christinas blog: Eatmyheartoutcph.dk

(Frokost til 4 personer)

Ingredienser tunmousse

2 dåser Grøndals småstykker af tun
2 spsk creme fraiche 38%
1 spsk citronsaft
1/2 bundt dild
Salt og peber

Ingredienser grønne vafler

100 g frisk spinat
2 æg
1 dl hvedemel
1 dl havregryn
1 dl mælk
1/2 bagepulver
Salt

Ingredienser topping

1/2 avocado
Sukkerærter
Dild

Ingredienser syltede rødløg

1 rødløg
1/2 dl æblecidereddike
1/2 dl rørsukker


Fremgangmetode

Syltede rødløg
Eddike og sukker koges op i en gryde og det snittede rødløg tilsættes i et par minutter. Hæld løg og lage i et skoldet sylteglas og sæt straks låg på. De syltede løg er klar til brug efter et par timer. Stil på køl indtil de skal bruges

Grønne vafler
Kom alle ingredienserne i en blender og blend indtil dejen er helt lind og lysende grøn. Lad dejen stå i et kvarters tid, imens du rører tunmoussen. Hæld dejen i et vaffeljern og bag vaflerne indtil de er sprøde.

Tunmousse
Rør salt og peber ud i citronsaften og tilføj derefter creme fraichen. Tunstykkerne og fint hakket dild tilsættes og røres godt rundt. Stil tunmoussen på køl. 

Server vaflerne med 2 store spsk tunmousse og top dem avocado, fint snittede sukkerærter og syltede rødløg.

- velbekomme, Martin Grøndal

Lavet i samarbejde med Christina Bennetzen 

Christina Bennetzen
Christina Bennetzen


Titel

Kom med på listen