Franskmændene siger, at man ikke skal servere flere slags fisk i en salade nicoise, men jeg synes, at denne salat bare bliver 3 gange bedre med hele 3 slags lækre fisk på brættet. Min salade nicoise byder på bæredygtig stangfisket tunfilet, sardiner fra Portugal og en ansjosmayo med de lækreste ansjoser fra Biscayen. Christinas blog: Eatmyheartoutcph.dk
(Frokost til 4 personer)
1 dåse Grøndals tunfilet i økologisk olivenolie. |
1 dåse Grøndals sardiner |
4 æg |
1 hjertesalat |
150 g haricot verts |
1 bundt radiser, hvis årstiden tillader - ellers kan de erstattes med evt. glaskål |
1 grøn peberfrugt |
80 g kalamata oliven |
80 g store kapers med stilk |
Tyndt skåret surdejsbrød |
6 ansjosfiletter fra Grøndals |
2 æggeblommer |
1/2 fed hvidløg |
1 spsk dijonsennep |
2 spsk citronsaft |
2 spsk fint revet parmesan |
Salt og peber |
2 dl solsikkeolie |
Salade Nicose
Skær surdejsbrødet i ultra tynde skiver og rist skiverne hårdt på brødristeren.
Kog æggene i 7 minutter. Køl af, pil og halvér.
Nip de grønne bønner og kog i let saltet vand i et par minutter og afkøl.
Skyl hjertesalat og peberfrugt og skær grøntsagerne i aflange både.
Rens radiserne og skær dem i halve.
Arranger alle ingredienserne på et stort skærebræt og læg evt. oliven og kapers i små skåle, som kan stå på brættet.
Ansjosmayo
Pisk æggeblommer med de øvrige ingredienser undtagen solsikkeolien. Pisk derefter solsikkeolien i i en tynd stråle lidt efter lidt. Jeg får det bedste resultat, når jeg bruger en stavblender til at piske mayoen. Hæld ansjosmayoen i en lille skål og server hele salaten på ét stort bræt.
- velbekomme, Martin Grøndal
Lavet i samarbejde med Christina Bennetzen