af Christina Bennetzen

Grøndals Salad Nicoise

Franskmændene siger, at man ikke skal servere flere slags fisk i en salade nicoise, men jeg synes, at denne salat bare bliver 3 gange bedre med hele 3 slags lækre fisk på brættet. Min salade nicoise byder på bæredygtig stangfisket tunfilet, sardiner fra Portugal og en ansjosmayo med de lækreste ansjoser fra Biscayen. Christinas blog: Eatmyheartoutcph.dk

(Frokost til 4 personer)

Ingrediens til Salade Nicoise 

1 dåse Grøndals tunfilet i økologisk olivenolie.
1 dåse Grøndals sardiner
4 æg
1 hjertesalat
150 g haricot verts
1 bundt radiser, hvis årstiden tillader - ellers kan de erstattes med evt. glaskål 
1 grøn peberfrugt
80 g kalamata oliven
80 g store kapers med stilk
Tyndt skåret surdejsbrød

 

Ingrediens til ansjosmayo

6 ansjosfiletter fra Grøndals
2 æggeblommer
1/2 fed hvidløg
1 spsk dijonsennep
2 spsk citronsaft
2 spsk fint revet parmesan
Salt og peber
2 dl solsikkeolie

Fremgangmetode

Salade Nicose
Skær surdejsbrødet i ultra tynde skiver og rist skiverne hårdt på brødristeren.
Kog æggene i 7 minutter. Køl af, pil og halvér.
Nip de grønne bønner og kog i let saltet vand i et par minutter og afkøl.
Skyl hjertesalat og peberfrugt og skær grøntsagerne i aflange både.
Rens radiserne og skær dem i halve.
Arranger alle ingredienserne på et stort skærebræt og læg evt. oliven og kapers i små skåle, som kan stå på brættet.

Ansjosmayo
Pisk æggeblommer med de øvrige ingredienser undtagen solsikkeolien. Pisk derefter solsikkeolien i i en tynd stråle lidt efter lidt. Jeg får det bedste resultat, når jeg bruger en stavblender til at piske mayoen. Hæld ansjosmayoen i en lille skål og server hele salaten på ét stort bræt.

 

- velbekomme, Martin Grøndal

Lavet i samarbejde med Christina Bennetzen 

Christina Bennetzen
Christina Bennetzen


Titel

Kom med på listen