Grøndals tundip

Jeg laver næsten aldrig en tundip ens, min nysgerrighed tillader mig det simpelthen bare ikke. Så Grøndals tundip er efterhånden afprøvet i et utal af variationer.
Her er min favorit!
Ingredienser
1 dåse tun i stykker (gerne chunks) i olivenolie.
1 fed hvidløg.
1-3 ansjos (kan dog undlades).
1 god tot friske oregano og bredbladetpersille
40 g. fin revet hård ost (Jeg bruger ofte Vesterhavsost, parmesan/ Pecorino eller Primadonna.)
Citronskal fra en øko (alternativt ubehandlet citron.)
1/2-1 dl. frisk citronsaft
1/2 dl. god fyldig olivenolie
1 grillet peberfrugt
1/2-1 Grillet chili (kan undlades)
1 dl. ristet valnødder (alternativt pecannødder, mandler eller solsikkekerner)

2-4 tørrede figner (giver en knasende sødme, men pas på ikke at komme for mange i)

 

Fremgangmetode

Alt du behøver er en foodprocessor, blender eller morter, og alt efter hvor fin du ønsker din dip kan du starte den på to måder: 

  1. Ønsker du en meget fin og cremet dip, skal du sådan set bare kommer alle ingredienserne i din foodprocessor/ blender. Det kan dog være en fordel at at have lidt ekstra olivenolie og citronsaft klar til at gøre den mere lind og cremet.
  2. Start med at morte eller blende alt undtaget din tun. Kom tun i en skål og vend den blendet masse i. Smag nu til og server. 

Jeg bruger Grøndals tundip på flere måder. Nogle dage serverer tundippen på 2. metode med lidt godt surdejsbrød og andre dage bruger jeg den 1. metode som en dressing på grillet grønsager med brødcroutoner. 

- velbekomme, Martin Grøndal


Titel

Kom med på listen