1 dåse tun i stykker (gerne chunks) i olivenolie. |
1 fed hvidløg. |
1-3 ansjos (kan dog undlades). |
1 god tot friske oregano og bredbladetpersille |
40 g. fin revet hård ost (Jeg bruger ofte Vesterhavsost, parmesan/ Pecorino eller Primadonna.) |
Citronskal fra en øko (alternativt ubehandlet citron.) |
1/2-1 dl. frisk citronsaft |
1/2 dl. god fyldig olivenolie |
1 grillet peberfrugt |
1/2-1 Grillet chili (kan undlades) |
1 dl. ristet valnødder (alternativt pecannødder, mandler eller solsikkekerner) |
2-4 tørrede figner (giver en knasende sødme, men pas på ikke at komme for mange i) |
Alt du behøver er en foodprocessor, blender eller morter, og alt efter hvor fin du ønsker din dip kan du starte den på to måder:
Jeg bruger Grøndals tundip på flere måder. Nogle dage serverer tundippen på 2. metode med lidt godt surdejsbrød og andre dage bruger jeg den 1. metode som en dressing på grillet grønsager med brødcroutoner.
- velbekomme, Martin Grøndal