Muslinger på dåse

De bedste muslinger på dåse

Muslinger er en af menneskehedens ældste fødekilder, og en af de mest forskelligartede og spændende smagsoplevelser fra havet. Vi har fundet et udvalg af muslinger der fremhæver nogle af de fantastiske ting muslinger kan i mad - hvad enten det er bid, smag eller udtryk. 

Vi ledte længe efter de muslinger der skulle være i vores sortiment - muslingerne skulle både leve op til vores standard, men samtidigt have et udtryk man ikke kan finde hvor som helst. Vi fandt blåmuslinger hos Pujado Solano, der også producerer vores ansjoser, og vi fandt knivmuslinger hos Conservas de Cambados, der har præsteret nogle dåser der viser knivmuslingen fra dens allerbedste sider. 

Knivmuslinger på dåse fra Grøndals

Knivmusling (ensis magnus) har mange spændende egenskaber: den kraftfulde smag af hav, det faste, men møre bid og en form der gør dem velegnet til en hurtig tur på pande eller grill.

Grøndals knivmuslinger på dåse er fra Conservas de Cambados, der har specialiseret sig i bløddyr - og vi synes de gør det rigtigt godt. Vi fører to udgaver af deres lækre knivmuslinger - pequenitas, der er små og delikate og en dåse med større knivmuslinger med mere fylde og bid.

De samles langs den galiciske kyst, hvor der er ideelle vækstforhold for netop knivmuslinger. De gode forhold for muslingerne giver det lækre kød, den store fylde og perfekte knivmuslinger i hver eneste dåse.

Servér knivmuslinger som en del af et nautisk tapasbord, steg dem i god olivenolie for at give dem lidt sprødhed, eller put dem i salater hvis du vil give dem et spark af hav og knivmusling. Du kan også give dem lidt olivenolie, en smule citron og et drys salt, og få en fantastisk smagsoplevelse, hvor knivmuslingen virkeligt kommer til sin ret.

Blåmuslinger på dåse fra Grøndals

Blåmuslinger (mytilus galloprovincialis) er en klassisk del af både det danske og det europæiske køkken. Fra Limfjordens dejlige blåmuslinger til den franske klassiker Moules Frites er blåmuslingerne til stede i madlavningen hos mange kokke - både de professionelle og entusiasterne. Blåmuslingernes smag er præget af hav, og det møre kød egner sig til både dampning, kogning og grill. 

Grøndals blåmuslinger er med spansk islæt, og muslingerne ligger i en lækker, syrlig escabeche. Escabeche er en klassisk eddikesauce, der perfekt komplementerer blåmuslingerne, og gør at du kan spise dem direkte fra dåsen.

Det møre kød på de store, smagfulde blåmuslinger giver nogle himmelske mundfulde, og den friske, krydrede syre fra escabechen som muslingerne er marineret i, gør det til en perfekt tilføjelse til tapasbordet eller en solid grundsten i en lækker forret. Vi er selv vilde med vores blåmuslinger, der præsterer at kombinere god smag, flot præsentation og en anderledes vinkling på den klassiske blåmusling end vi er vant til i Danmark. Prøv dem, og se hvad vi mener. 


 

Grøndals e-mailliste