1-3 DAGES LEVERING // FRI LEVERING 499,-

0

Din indkøbskurv er tom

Tun på dåse fra Santa Catarina

Tun på dåse var startskudet for Grøndals & Co. Det var den aller første konserves vi forhandlede og til stadighed er det noget af det vi er stolte af at have. For hvor megen anden tunkonserves tilvejebringes i der Indiske Ocean og i Asian, kommer vores gode skipjack fra Atlanterhavet, og Azorerne. 

Den fiskes traditionen tro med stang og line, eller det man certificerer Pole & line tun, INPLF, og stangfisket tun er for os eneste rigtige metode til at bruge i tunfiskeriet. På den måde sikre vi fangsten af tun kun indeholder skipjack tun, som i Atlanterhavet ikke er truet og som har et naturlig lavt indhold af tungmetal. Men andre fordele er også undgåelsen af bifangst og et skånsomt fiskeri i forhold til delfiner. Med andre ord er tun fisket på stang og line at foretrække. 

Nok om blåstemplingen af tunfiskeriet, og til tunfisken selv. Fro den er særlig. Så særlig at magasinet Gastro kårede vores Tunfilet i økologisk olivenolie til den bedste luksus tunkonserves  i kategorien, og tilmed udmærkede den sig også som den billigste. 

At vores dåsetun, med mange svagsvarianter af tunfilet i fennikelfrø, chili eller kryddere olivenolie, skulle være prisvindende, det skyldes den stolte tradition som folket på Azorerne er drevet af. En økultur som hænger tæt sammen modernaturs vilje, hvorfor man respekterer de råvarer den giver og ligger al energi i at skabe velsmagende og ansvarfulde tunkonserves - på øerne sætter stormvejret ofte en stopper for den friske fisk til middagsbordet.  

 

Grøndals e-mailliste