Musling

SPICY KOKOSSUPPE MED RØD KARRY OG MUSLINGER I ESCABECHE

SPICY KOKOSSUPPE MED RØD KARRY OG MUSLINGER I ESCABECHE
På en kølig sommerdag eller efteråret, hvor kulden stadig har fat, er denne suppe med spark i en lækker og varm landing efter en lang gåtur i skoven.


Ingredienser

Suppe

1 ds. muslinger i escabeche
lidt olie
3 fed hvidløg
1 stk løg
1/2 citrongræs
2 cm galangarod (kan undlades)
4 stk. limeblade
1 cm ingefær
2-3 tsk. rød karrypasta
3 dl. kokosmælk – ikke light!
3 dl. kyllingebouillon
salt
lime

 

Fyld

nudler
frisk koriander
rød chili
fintskårne grøntsager som f.eks. gulerod, kinaradise, forårsløg eller kål.


Fremgangsmetode

Åbn dåsen med muslinger, og sigt olien fra, men gem den til senere.

Varm lidt olie i en gryde, og svits knust hvidløg, finthakket løg, citrongræs banket fladt, finthakket galangarod, finthakket ingefær og limeblade i 2-3 minutter. Tilsæt rød karrypasta og kokosmælk, og lad det simre sammen i 2 minutter. Hæld kyllingebouillonen ved, og lad suppen koge i ca. 5 minutter ved lav varme. Smag til med salt og limesaft, og hold den varm.

Fordel nudler og grøntsager i 2 skåle og derpå muslinger. Hæld den kogende suppe over, og fordel nu lagen fra muslingerne på toppen. Pynt med plukket koriander og chili, og servér med en limebåd på siden.

Reading next

Ravioli eller pasta med muslinger i escabeche

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.