Grøndals udsprang i kølvandet af en sejlads på sejlskibet Mursejleren, fra Caribien til Kolding. Efter 16 døgn på havet, fra Bermuda til øgruppe Azorerne, fandt jeg mine første dåser med Santa Catarina tunfisk.
Da vi spiste det, var vi alle sammen overraskede over kvaliteten, friskheden og det smagsindtryk en dåsetun kunne give os. Tunfisken fra Azorerne var en helt anden kaliber end jeg havde prøvet før, og så god at jeg endte med at tømme butikken og købe 50 dåser med hjem som gaver til venner og familie. Som en slags tun-souvenir fra vores rejse, som sjovt nok skabte en større efterspørgsel.
For mig er Grøndals muligheden for at udbrede min egen kærlighed til god og ansvarlig dåsefisk i Danmark. En mulighed der blandede mine egne erfaringer og traditioner med det stigende ønske om at have bæredygtige fødevarer og god smag på bordet.
De gode produkter er baseret på godt håndværk. Helt fra havet, hvor fiskene fanges bæredygtigt med stangfiskeri, der forhindrer skadelig bifangst, til fremstillingen, der handler om klassiske håndværkstraditioner og erfaringer. Fiskene svømmer selvfølgeligt også i lokalt produceret olivenolie i de BPA-fri dåser.
Jeg leder konstant efter andre producenter, og vurderer dem ud fra min efterhånden store ekspertise på området. Mine oplevelser og erfaringer med Santa Catarina har gjort at jeg nu leder efter nye producenter, der lever op til mine personlige idealer om bæredygtighed og kærlighed til naturen, og som passer ind i mig og morfars nysgerrighed og traditioner.
Læs mere
Læs mindre