Salat med sardin, brød og krydret olivenolie

Salat med sardin, brød og krydret olivenolie

Sardiner har en vidunderlig mørk og dyb smag, der på mange måder minder om kød, og så alligevel ikke. De små sardinsøstre er tilmed overordentligt sunde og nemme at arbejde med – som i denne salat med bid.

 

Ingredienser

Salat med sardin, brød og krydret olivenolie

1 ds. sardiner i krydret olivenolie
1 dl olivenolie
1⁄2 dl hvidvinseddike
1 fed hvidløg
Salt og friskkværnet sort peber
200 g cherrytomater
Godt brød, evt. surdejsbrød
300 g friske grønne ærter
1-2 stk. forårsløg
1 stk. hjertesalat
100 g rucola
Evt. lidt grønne asparges, broccoliskud eller lign.
Frisk mynte
Frisk basilikum
1 ds. oliven med ansjoser fra Grøndal

 

Fremgangsmåde

Rør en dressing af olivenolie, hvidvinseddike og knust hvidløg, og smag den til med salt og peber. Halvér tomaterne, og vend dem i dressingen. Lad dem marinere, mens du gør resten af salaten klar.

Pluk brødet i rustikke mundrette stykker, og rist dem let i olivenolie, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Bælg ærterne, og vend dem med fintsnittede forårsløg, plukket hjertesalat, rucola, asparges eller broccoli, mynte og basilikum.

Vend salaten sammen med de marinerede tomater, brød, oliven og let plukkede sardiner, og anret den.

Reading next

Sømandens Landgangsmad
Linguine puttanesca - Skøgens pasta

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.