1 to 3 day delivery and free shipping from NOK 499

Your cart was updated

De gode dåser er BPA-fri

Hos Grøndals sikrer vi et metal, som kan genanvendes. Ikke kun for vores egen skyld - men for vor alle sammens skyld.

Vi ser det som et fælles ansvar at passe på vores klode. Og med få tiltag hen ad vejen, er vi med til at bane vej for en grønnere fremtid, som kommer de kommende generationer til gavn. Affaldssorterer du korrekt, kan op til 96% af metallet genanvendes.

God konserves er BPA-fri

Når produktet er af høj kvalitet, ser vi det som en selvfølgelig, at dåserne er BPA-fri. Når du køber fiskekonserves fra Grøndals, er du altid sikret et produkt, som er fri for hormonforstyrrende stoffer.

Hvis du spiser fødevarer fra dåser, som indeholder Bisphenol A (BPA), er der risiko for, at du optager stoffet i kroppen, da det siver ned i fødevarerne, som indtages. I værste fald kan stoffet påvirke fertiliteten uanset køn. Læs mere om hvad BPA-fri dåser er her.

Tips til hvordan du genanvender dåser

Du har nok ikke kunne undgå al snakken om affaldssortering i private husstande. Før havde private husstande en enkelt skraldespand til husholdningsaffaldet, men nu skal alt affald sorteres i kategorier med henblik på genanvendelse.

Den helt store fordel ved at sortere affald er selvfølgelig, at det gavner miljøet. Ud af 10 kg tørt husholdningsaffald kan hele 9 kg genanvendes til fremstilling af nye produkter. Det samme gør sig gældende ved 12 kg vådt husholdningsaffald, som kan omsættes til biogas, der har samme energiindhold som 1 liter råolie.

Det betaler sig at genanvende, og derfor opfordrer vi altid vores kunder til at sortere Grøndals konservesdåser. Faktisk kan op til 96% af metallet genanvendes.

Vi har samlet et par tips til, hvordan du kommer i gang med sorteringen derhjemme:

- Først og fremmest er det en fordel at have en lille spand til dåser og metalaffald. Det gør det langt nemmere at sortere, når du har et sted at smide affaldet hen - særligt hvis du bor til leje. Bor du i hus, kan du gøre det til en vane at gå ud med dåserne, så snart du er færdig med at lave mad. Skyl gerne dåserne for at tage de værste rester, inden du kommer dem i containeren.

- Fisk lugter når det bliver gammelt. Derfor anbefaler vi altid, at du skyller dåserne, inden de smides i affaldsspanden. Hvis du stadig kan fornemme lugten af fisk, kan du anskaffe dig en lille biospand med kulfilter i - det tager lugten.

- Vi har tidligere eksperimenteret med at komme dåserne i opvaskemaskinen. På den måde slipper du 100% fra fiskelugten.

- Har du børn, er det en god ide at introducere dem for affaldssortering så tidligt som muligt. For at gøre sorteringen lettere for børn, kan du montere et klistermærke på affaldsspanden, som illustrerer, hvilken type affald der skal i.

Hos Grøndals er vi meget interesseret i, hvordan du sorterer dine fiskekonserves. Du er velkommen til at dele dine sorteringsideer på vores Instagram eller Facebookside med hashtagget #givdåsernenytliv el. #sortermedGrøndals.

Kundernes favoritter

Mackerel in tomato - spicy and delicious
Mackerel in tomato - spicy and delicious
Mackerel

Makrelfilet

Mackerel in tomato - spicy and delicious

45 kr

Pick quantity

Tuna fillet in fennel and olive oil
Tuna fillet in fennel and olive oil
Tuna fillet

Tunfilet

Tuna fillet in fennel and olive oil

46 kr

Pick quantity

Sardines in spicy olive oil
Sardines in spicy olive oil
Sardine

Sardiner

Sardines in spicy olive oil

45 kr

Pick quantity

Tuna fillet in mild chili and olive oil
Tuna fillet in mild chili and olive oil
Tuna fillet

Tunfilet

Tuna fillet in mild chili and olive oil

46 kr

Pick quantity

Free shipping over NOK 499

Applies to package shop

delivery time

1-3 days

Customer service

All weekdays from 10 a.m. to 3 p.m

Satisfaction Guarantee

100 day right of return

Your cart is empty

Continue shopping