Til 2 personer
Der var engang, hvor laks var en eksklusiv spise. Siden er den takket være opdræt blevet til havets frikadelle, så her – som med så meget andet – køb ansvarligt, og tænk kvalitet. Jeg bilder mig ind, at det kan smages og er en lille bid i retning af en bedre verden.
Ingredienser
1 ds. | røget laks |
10 | babykartofler |
3-4 spsk. | cremefraiche |
Salt og peber | |
Dijonsennep | |
Citron | |
1 | lille løg |
3-4 | radiser |
3-4 spsk. | grønne ærter |
Friske krydderurter – dild, purløg, estragon, mynte eller lign. |
Fremgangsmåde
Åbn dåsen med laks, og sigt olien fra – gem den til at smage til med.
Kog kartoflerne møre, men med bid, i saltet vand, og lad dem afkøle, inden du piller dem.
Smag cremefraichen til med salt, peber, dijonsennep og lidt citronsaft.
Hak løget fint, og skær radiserne i skiver på langs. Halvér kartoflerne, og vend dem med cremefraichedressingen sammen med det finthakkede løg.
Anret kartoffelsalaten i en dyb tallerken, og pluk og fordel derpå laksen. Fordel grønne ærter og radiser i salaten, dryp med lidt af lakseolien, og garnér med friske krydderurter og revet citronskal.