Laks

Laksesalat med nye kartofler og grønne ærter

Laksesalat med nye kartofler og grønne ærter

Til 2 personer

Der var engang, hvor laks var en eksklusiv spise. Siden er den takket være opdræt blevet til havets frikadelle, så her – som med så meget andet – køb ansvarligt, og tænk kvalitet. Jeg bilder mig ind, at det kan smages og er en lille bid i retning af en bedre verden.

 

Ingredienser

1 ds. røget laks
10 babykartofler
3-4 spsk. cremefraiche
Salt og peber
Dijonsennep
Citron
1 lille løg
3-4 radiser
3-4 spsk. grønne ærter
Friske krydderurter – dild, purløg, estragon, mynte eller lign.

 

Fremgangsmåde

Åbn dåsen med laks, og sigt olien fra – gem den til at smage til med.

Kog kartoflerne møre, men med bid, i saltet vand, og lad dem afkøle, inden du piller dem.

Smag cremefraichen til med salt, peber, dijonsennep og lidt citronsaft.

Hak løget fint, og skær radiserne i skiver på langs. Halvér kartoflerne, og vend dem med cremefraichedressingen sammen med det finthakkede løg.

Anret kartoffelsalaten i en dyb tallerken, og pluk og fordel derpå laksen. Fordel grønne ærter og radiser i salaten, dryp med lidt af lakseolien, og garnér med friske krydderurter og revet citronskal.