Blæksprutter på dåse af bedste kvalitet

Bliv forkælet med de bedste blæksprutter på dåse

Vi har fundet de bedste blæksprutter på dåse, og vi glæder os til at I prøver dem.. Det er en udbredt race af bløddyr, der vokser i alle verdenshavene. Blæksprutter er en velkendt spise, hvor man i Danmark nok bedst kender calamari-ringenes friturestegte gummi. Det er ikke alt hvad blæksprutter kan, og vi vil gerne vise hvordan blæksprutter ellers kan spises.

Vores blæksprutter på dåse er fra Conservas do Cambados, et spansk firma der har specialiseret sig i gourmet-konserves. De er eksperter i at lade deres produkter tale med en minimalistisk tilgang til smag, og det gælder også for blæksprutterne. Det er små blæksprutter, der lægges hele i dåsen med både hoved og arme, og konsistensen er langt fra det gummiagtige vi kender fra de store blæksprutter der bruges til calamari. Vores blæksprutter er møre og lækre, med en mild og karakteristisk smag. 

Hvad kan jeg bruge blæksprutter på dåse til?

Grøndals blæksprutter i olie har en lækker og blød smag, der passer godt til tapasbordet. De kan steges af, hvis de skal have lidt mere udtryk, og passer desuden fantastisk til pasta eller salater. Den milde smag og det lækre, møre kød overrasker, og viser bredden i hvordan blæksprutter kan smage.

Hvis du skal have en mere visuelt slående blæksprutte på bordet, så har vi blæksprutter i eget blæk. Blæksprutteblæk er en klassisk farve. og smagssætter i mange lange, og det giver en meget speciel og lækker blæksprutte på dåse.

Det giver et helt specielt udseende og en helt unik smag. Det kan bruges til at farve retter, og kan for eksempel bruges til en helt fantastisk udseende blæksprutte-risotto. 

Hvad er blæksprutter?

Blæksprutter er en betegnelse for en stor gruppe bløddyr der lever i havene overalt på Jorden. De findes i alle størrelser, fra bittesmå hyggeblæksprutter til kolossale, ti-armede monstre. De danske farvande rummer forskellige arter af blæksprutter, men de lokale blæksprutter er ikke en udbredt spise i Danmark endnu.

Blæksprutter er langt mere traditionsrigt som spise i landene langs Middelhavet, hvor de indgår i salater, som forret og som ingrediens i retter som paella og pasta. Eftersom blæksprutter kommer i mange forskellige størrelser er det også forskelligt hvad man bruger dem til i madlavning, men fordi kødet har en spændende tekstur, kan det bruges i stort set alle retter der skal have en smule bid. Vores blæksprutter er fanget langs den galiciske kyst, hvor bestanden er stor og forholdene er perfekte for vækst og yngel. 

Grøndals e-mailliste