AnsjosOliventapenade med ansjos

Oliventapenade med ansjos

Klassisk sydfransk tapenade i en umamierig version med ansjos. Perfekt på ristet brød, som snack eller tilbehør. Ingredienser 1 ds. oliven med ansjos 1 gls. ...

AnsjosPasta med ansjos og solmodne tomater

Pasta med ansjos og solmodne tomater

Til 4 personer En enkel pastaret, hvor ansjos giver dyb umami til solmodne tomater, smør og hvidløg. Sprøde brødkrummer og frisk basilikum sætter prikken over i’et.   Ingredienser 1 ds. / 1 sps...

AnsjosCroutoner med ansjos og krydderurter

Croutoner med ansjos og krydderurter

Hvor ofte har man ikke åbnet lågen til skraldespanden og smidt et kvart tørt brød ud? Det er der ingen grund til. Tørt brød kan faktisk være lidt af en gave til menuen.

Et godt brød – gør underværker

Et godt brød – gør underværker

Et godt brød er en sand hverdagshelt, men også en lækker følgesvend til weekendmenuen. Dette gode brød kræver tid, men smagen er arbejds- og ventetiden værd. Giv dit brød en underspillet smag af an...

TunTonnato sauce – uden vitello

Tonnato sauce – uden vitello

Tonnato sauce – eller tunsovs på jævnt dansk – har sit historiske afsæt i norditalienske Piemonte. Tonnato sauce dukkede i 1900-tallet op i italienske kogebøger som en cremet sovs baseret på alt de...

AnsjosAnsjossmør

Ansjossmør

Smør er den madvare, som de fleste danskere har stående i køleskabet. Man kan lege med smagen på smør; de fleste kender hvidløgssmør, men ansjossmør kan noget helt andet. En afdæmpet smag af havets...

TunTuna Melt

Tuna Melt

Denne varme sandwich så dagens lys for første gang i 1940’ernes USA, og tak for det. Kombinationen af det varme brød, mayo, tun og smeltet ost giver en herligt fedtet sandwich, der smager af mere.

BrislingGratineret blomkål med røg

Gratineret blomkål med røg

Alene duften af blomkål kan få selv granvoksne mænd til at græde, men tøv en kende. Vi giver den fine kål en gang røg, noget fløde og lidt ost og så en time i ovnen. Så kommer de brede smil frem.

OlivenKylling med oliven og citron

Kylling med oliven og citron

Kylling og ansjos er et forbavsende godt makkerpar. Og når vi så fyrer op under duoen med krydderier og andet godt, så får hele herligheden vinger.

En blå kogebog med titlen Dåsemad: En kogebog med fiskekonserves af Martin Grøndal har hvide illustrationer af forskellige fisk og skaldyr på omslaget. Bogen ligger på en grå overflade.

Har du brug for inspiration?

Se hvordan du kan bruge din fiskekonserves i køkkenet.

Se kogebogen DÅSEMAD