
Klassisk sydfransk tapenade i en umamierig version med ansjos. Perfekt på ristet brød, som snack eller tilbehør. Ingredienser 1 ds. oliven med ansjos 1 gls. ...

Pasta med ansjos og solmodne tomater
Til 4 personer En enkel pastaret, hvor ansjos giver dyb umami til solmodne tomater, smør og hvidløg. Sprøde brødkrummer og frisk basilikum sætter prikken over i’et. Ingredienser 1 ds. / 1 sps...

Croutoner med ansjos og krydderurter
Hvor ofte har man ikke åbnet lågen til skraldespanden og smidt et kvart tørt brød ud? Det er der ingen grund til. Tørt brød kan faktisk være lidt af en gave til menuen.

Et godt brød – gør underværker
Et godt brød er en sand hverdagshelt, men også en lækker følgesvend til weekendmenuen. Dette gode brød kræver tid, men smagen er arbejds- og ventetiden værd. Giv dit brød en underspillet smag af an...

Tonnato sauce – eller tunsovs på jævnt dansk – har sit historiske afsæt i norditalienske Piemonte. Tonnato sauce dukkede i 1900-tallet op i italienske kogebøger som en cremet sovs baseret på alt de...

Smør er den madvare, som de fleste danskere har stående i køleskabet. Man kan lege med smagen på smør; de fleste kender hvidløgssmør, men ansjossmør kan noget helt andet. En afdæmpet smag af havets...

Denne varme sandwich så dagens lys for første gang i 1940’ernes USA, og tak for det. Kombinationen af det varme brød, mayo, tun og smeltet ost giver en herligt fedtet sandwich, der smager af mere.

Alene duften af blomkål kan få selv granvoksne mænd til at græde, men tøv en kende. Vi giver den fine kål en gang røg, noget fløde og lidt ost og så en time i ovnen. Så kommer de brede smil frem.

Kylling og ansjos er et forbavsende godt makkerpar. Og når vi så fyrer op under duoen med krydderier og andet godt, så får hele herligheden vinger.