Ansjos

Oliventapenade med ansjos

Oliventapenade med ansjos

Klassisk sydfransk tapenade i en umamierig version med ansjos. Perfekt på ristet brød, som snack eller tilbehør.

Ingredienser

1 ds. oliven med ansjos
1 gls. manzanilla-oliven
1 spsk. ansjospuré (kan undlades)
2 tsk. kapers
friskkværnet sort peber
olivenolie eller olie fra en af fiskedåserne
citronsaft og fintrevet citronskal
friske krydderurter – fx ramsløg, persille, estragon eller dild

Fremgangsmåde

Udsten manzanilla-oliven og blend begge typer oliven med ansjospuré og kapers til en grov, men sammenhængende masse. Smag til med friskkværnet sort peber, og justér konsistensen med lidt god olivenolie eller olie fra en fiskedåse. Rund smagen af med citronsaft. Anret i en lille skål, og drys med friske krydderurter og fintrevet citronskal. Smør på et stykke godt brød og nyd.