Klassisk sydfransk tapenade i en umamierig version med ansjos. Perfekt på ristet brød, som snack eller tilbehør.
Ingredienser
1 ds. | oliven med ansjos |
1 gls. | manzanilla-oliven |
1 spsk. | ansjospuré (kan undlades) |
2 tsk. | kapers |
friskkværnet sort peber | |
olivenolie eller olie fra en af fiskedåserne | |
citronsaft og fintrevet citronskal | |
friske krydderurter – fx ramsløg, persille, estragon eller dild |
Fremgangsmåde
Udsten manzanilla-oliven og blend begge typer oliven med ansjospuré og kapers til en grov, men sammenhængende masse. Smag til med friskkværnet sort peber, og justér konsistensen med lidt god olivenolie eller olie fra en fiskedåse. Rund smagen af med citronsaft. Anret i en lille skål, og drys med friske krydderurter og fintrevet citronskal. Smør på et stykke godt brød og nyd.