AnsjosOliventapenade med ansjos

Oliventapenade med ansjos

Klassisk sydfransk tapenade i en umamierig version med ansjos. Perfekt på ristet brød, som snack eller tilbehør. Ingredienser 1 ds. oliven med ansjos 1 gls. ...

AnsjosPasta med ansjos og solmodne tomater

Pasta med ansjos og solmodne tomater

Til 4 personer En enkel pastaret, hvor ansjos giver dyb umami til solmodne tomater, smør og hvidløg. Sprøde brødkrummer og frisk basilikum sætter prikken over i’et.   Ingredienser 1 ds. / 1 sps...

AnsjosCroutoner med ansjos og krydderurter

Croutoner med ansjos og krydderurter

Hvor ofte har man ikke åbnet lågen til skraldespanden og smidt et kvart tørt brød ud? Det er der ingen grund til. Tørt brød kan faktisk være lidt af en gave til menuen.

AnsjosAnsjossmør

Ansjossmør

Smør er den madvare, som de fleste danskere har stående i køleskabet. Man kan lege med smagen på smør; de fleste kender hvidløgssmør, men ansjossmør kan noget helt andet. En afdæmpet smag af havets...

AnsjosGulerodssalat med syltede ansjoser

Gulerodssalat med syltede ansjoser

Finder man mere vidunderligt knas end knaset fra en gulerod? Denne salat, hvor de sprøde gulerødder møder de salte ansjoser og smagen af urter, er en fusion, der vil henrykke middagsbordet, uanset ...

AnsjosTomatsalat med ansjos-vinaigrette

Tomatsalat med ansjos-vinaigrette

Jeg vil gerne hylde tomaten. Ikke kun fordi den smager godt, men også fordi den faktisk bærer hele middelhavskøkkenet. Det er en enestående præstation, som skal værdsættes. Her taler jeg ikke om de...

AnsjosGrøn aspargessalat med ansjoser og ricotta

Grøn aspargessalat med ansjoser og ricotta

Nu står verden ikke længere! Ost og ansjoser i salat! Ja, det kan man faktisk ganske udmærket. Ricotta gør sig nemlig ret godt i det salte køkken, og ansjoser er her som i så mange andre retter ikk...

AnsjosRørt tatar med ansjos

Rørt tatar med ansjos

Tatarens bløde konsistens og røde oksekød får et fint og lækkert mod- og medspil med ansjosens salte umamismag. Urterne giver bid og godt selskab.

AnsjosBagna Cauda

Bagna Cauda

Denne lune dip er lidt af en oldtimer. Den stammer fra det norditalienske grundkøkken og Piemonte og nævnes første gang i 1600-tallet. Dippet har takket være italienske minearbejdere og immigranter...

En blå kogebog med titlen Dåsemad: En kogebog med fiskekonserves af Martin Grøndal har hvide illustrationer af forskellige fisk og skaldyr på omslaget. Bogen ligger på en grå overflade.

Har du brug for inspiration?

Se hvordan du kan bruge din fiskekonserves i køkkenet.

Se kogebogen DÅSEMAD