
Croutoner med ansjos og krydderurter
Hvor ofte har man ikke åbnet lågen til skraldespanden og smidt et kvart tørt brød ud? Det er der ingen grund til. Tørt brød kan faktisk være lidt af en gave til menuen.

Smør er den madvare, som de fleste danskere har stående i køleskabet. Man kan lege med smagen på smør; de fleste kender hvidløgssmør, men ansjossmør kan noget helt andet. En afdæmpet smag af havets...

Gulerodssalat med syltede ansjoser
Finder man mere vidunderligt knas end knaset fra en gulerod? Denne salat, hvor de sprøde gulerødder møder de salte ansjoser og smagen af urter, er en fusion, der vil henrykke middagsbordet, uanset ...

Tomatsalat med ansjos-vinaigrette
Jeg vil gerne hylde tomaten. Ikke kun fordi den smager godt, men også fordi den faktisk bærer hele middelhavskøkkenet. Det er en enestående præstation, som skal værdsættes. Her taler jeg ikke om de...

Grøn aspargessalat med ansjoser og ricotta
Nu står verden ikke længere! Ost og ansjoser i salat! Ja, det kan man faktisk ganske udmærket. Ricotta gør sig nemlig ret godt i det salte køkken, og ansjoser er her som i så mange andre retter ikk...

Tatarens bløde konsistens og røde oksekød får et fint og lækkert mod- og medspil med ansjosens salte umamismag. Urterne giver bid og godt selskab.

Denne lune dip er lidt af en oldtimer. Den stammer fra det norditalienske grundkøkken og Piemonte og nævnes første gang i 1600-tallet. Dippet har takket være italienske minearbejdere og immigranter...

Klassisk viniagrette - nu med olien fra dåsefisk
Rør eddike eller citronsaft med dijonsennep, finthakket løg og lidt salt. Pisk olien i stille og roligt, til vinaigretten er tyk og ensartet. Smag til med salt og peber. Voila, nu mangler du blot g...

Tomatsalat med ansjos-vinaigrette
Jeg vil gerne hylde tomaten. Ikke kun fordi den smager godt, men også fordi den faktisk bærer hele middelhavskøkkenet. Det er en enestående præstation, som skal værdsættes. Her taler jeg ikke om de...