Til 2-3 personer
Finder man mere vidunderligt knas end knaset fra en gulerod? Denne salat, hvor de sprøde gulerødder møder de salte ansjoser og smagen af urter, er en fusion, der vil henrykke middagsbordet, uanset om det er hverdag eller weekend.
Ingredienser
1 ds. | syltede ansjoser med olie |
God olivenolie | |
Salt | |
1 | citron |
3-4 | gulerødder |
Friske krydderurter – koriander, persille, kørvel eller anden favoriturt | |
Ristede sesamfrø |
Fremgangsmåde
Finhak eller stød 2-3 ansjosfileter med ansjosolien. Tilsæt olivenolie, og smag til med salt og citronsaft.
Skær gulerødderne helt tyndt, gerne på et mandolinjern, og vend dem med ansjosdressingen, grofthakkede krydderurter og sesamfrø, men gem lidt sesam til toppen. Lad det marinere i 15 minutter inden servering.