Brislinger på dåse

Brislinger er en delikat og mild fisk, der ofte overses til fordel for mere kendte arter som sild. Hos Grøndals ser vi potentialet i denne klassiker fra dansk fiskeri. Vores røgede brislinger i olivenolie har en fin, letrøget smag og en blød konsistens, perfekt til sommerfrokoster eller som en del af en lækker brislingesalat. Nyd dem alene eller i en kreativ ret – de er en smagfuld tilføjelse til ethvert bord.

Brislinger på dåse

Filtre

Filtre
Sorter efter:

2 produkter

Brislinger på dåse i glas olivenolieBrislinger i olivenolie
Små brislinger i olivenolieSmå brislinger i olivenolie
Bogen “Dåsemad - En kogebog med fiskekonserves” af Martin Grøndal, med en blå forside dekoreret med hvide illustrationer af forskellige fisk og skaldyr, set mod en grå tekstureret baggrund.​⬤

Inspiration

Kogebogen DÅSEMAD

"DÅSEMAD" er en kogebog med 56 opskrifter, der viser, hvordan du kan lave lækre retter med fiskekonserves som tun, sardiner og makrel. Bogen kombinerer grundopskrifter, snacks, frokost, kolde og varme retter, inspireret af Martins personlige historie og hans passion for madkultur.

Hiv den i land

Mere viden om brisling på dåse

For os er det vigtigt at vide, hvad vi reelt "kommer i munden". Derfor vil vi meget gerne dele ud af vores viden om vores brisling på dåse. Det mener vi giver næring til krop og sjæl.

Hvad er brislinger?

Brislinger (Sprattus sprattus) er en gammel klassiker inden for dansk fiskeri, men de bliver ofte brugt som industrifisk, hvilket næsten er spild, da de faktisk er en lækker spisefisk. Selvom de minder om sild i smagen, er brislinger langt mildere og mere møre. I Danmark er brislingen mest kendt som benfri sild, ofte serveret som smagsgiver til wienerschnitzel. Denne fisk er meget udbredt i Østersøen og har derfor også fundet vej til frokostbordene i Baltikum. Hos Grøndals mener vi, at brislingen fortjener en plads ved siden af den marinerede sild på de danske frokostborde.

Hvad kan man bruge brisling til?

Brislinger kan bruges til mange af de samme retter som sild, men deres finere og blødere kød gør dem særligt velegnede til opskrifter, hvor man ønsker en mere delikat fisk. De er perfekte til at lave en brislingesalat, som er genial i en sandwich. Vores røgede brislinger ligger i lækker olivenolie, der tilføjer ekstra aroma og balance til den let røgede smag, hvilket resulterer i en smagsoplevelse, der minder om røget sild og kippers, men med en blødere konsistens og uden ben.

Prøv vores røgede brislinger med æggeblomme, purløg og salt for en smag, der bringer minder om en solrig dag på Bornholm. Brislinger smager generelt af sommerfrokoster og høj sol, og vi er sikre på, at du vil elske vores version.