Lækre brislinger fra Grøndals

Køb brislinger hos Grøndals

Grøndals har været Baltikum rundt og fundet de lækreste brislinger i hele Østersøen. 

Brislingerne er fra Riga Gold, der laver helt fantastiske brislinger. Vi synes det er en perfekt del af vores sortiment, og at brislingen er meget mere end dens lille størrelse fortæller. Vi elsker brislingernes milde smag, delikate tekstur og helt igennem skønne størrelse.

De passer perfekt på en skive brød, stablet højt og lækkert. Det kan godt være at brislinger er snackstørrelse, men det smager som en langt større fisk. Vi synes at den lille størrelse på brislinger er den største styrke, for det giver en let måde at tilføje god fiskesmag i retter, uden at det helt kommer til at dominere. 

Brislingen er suveræn på rugbrød, og gør sig utroligt godt som en nyhed på det klassiske danske frokostbord. Prøv den med purløg og hakket rødbede, fx, og se hvorfor vi tog hele vejen til Riga for at finde den helt rigtige brisling til Grøndals, som du nu kan købe.

Hvad er brislinger?

Brislinger (sprattus sprattus) er en gammel klassiker i dansk fiskeri, men vi bruger dem oftest som industrifisk. Det er næsten spild af fisk, for brislingen kan være en enormt lækker spisefisk. Den er nok mest velkendte udgave på de danske borde er som benfri sild - smagsgiveren i den klassiske “dreng” man serverer med wienerschnitzel. Vi synes at brislingen er en fremragende fisk, der minder om sild i smagen, men er langt mildere og meget mere mør. 

Brislingen er meget udbredt i Østersøen, og det er derfor den er udbredt som spisefisk i hele Baltikum. Den er begyndt at gøre sit indtog på de danske frokostborde, og vi synes at vores udgave fortjener en plads på bordet ved siden af den marinerede sild.

Hvad kan man bruge brisling til?

Brislingen kan mange af de samme ting som sild kan, men er langt finere og blødere i kødet. Det gør at man nemt kan røre den op med spændende ingredienser og lave en brislingesalat, der er genial i sandwich.

Vores røgede brislinger er ekstra gode, for de ligger i lækker olivenolie der giver mere aroma og balance til den delikate, letrøgede smag. Det giver en brisling der smager i retning af røget sild og kippers, men som er blødere og nemmere at spise - der er nemlig ingen ben i at spise brisling.

Vi har prøvet den røgede brisling af med æggeblomme, purløg og salt, og den smager som sol over en kendt, bornholmsk havneby. Brisling smager generelt af sommerfrokoster og høj sol, så vi håber du tager godt imod vores udgave. 

 

Grøndals e-mailliste