Grøndals makrel på dåse

Den bedste makrel på dåse

Velkommen til dåsemakrel som du aldrig har prøvet det før. Vi har været i Portugal og fundet en række variationer over makrel på dåse, der alle sammen viser hvor højt niveauet på dåsefisk kan være når det er fremstillet med kærlighed til råvarer og håndværk .

Vi kender alle sammen makrel på dåse, men hos Conservas Pinhais kan de alligevel overraske. Ved at matche friskfanget fisk med nænsomt håndforarbejdning og spændende smagsnuancer har de præsteret en makrel der både er saftig, smagfuld og delikat.

Makrellen (scomber scombrus) er en af vores mest populære spisefisk, og du kender den helt sikkert allerede fra røget makrel eller den klassiske makrel i tomat, men vi synes at vores kan noget helt specielt - så giv vores makrel på dåse et forsøg, tag den med på picnic eller smid en dåse lækker makrel på frokostbordet, hvis du gerne vil forkæle dig selv eller dem omkring dig. 

Vi har desuden også makrel i tomat på dåse, den kalder vi "Makrelfilet i krydret tomat", og vi tør godt sige, at du har noget at se frem til.

Bæredygtig makrel smager bare bedre

Makrellerne bliver fanget på små fartøjer, ved hjælp af specialdesignede, naturskånsomme net, hvor bifangst undgås, så det kun er makrel der fanges. Det sikrer en bæredygtig bestand af makrel, og gør at man ikke udpiner havene.

Fiskerne fanger de fede og lækre makreller i sæson, og Pinhais forarbejder makrelfileterne efter alle kunstens regler, og tilsætter råvarer og lækker olivenolie. Fordi makrellen er fremstillet ved håndkraft er kvaliteten i top i hver enkelt dåse, og du kan smage den store respekt for både fisk og tradition som Pinhais lægger hver enkelt dåse. 

Makrel er rig på både B-vitamin og Omega-3 fedtsyrer, så du får både god smag og sund fisk når du åbner for en dåse fra Grøndals. Makrellen er desuden en fisk der rummer færre tungmetaller end sammenlignelige spisefisk. Vi synes at det giver en god grund til at spise god makrel. 

Saftig og velsmagende makrelfilet

Fordi håndværket er så godt, fordi råvarerne er så gode, og fordi der er så stor respekt for fremstillingen, så er makrefileterne fyldt med smag, og Pinhais forstår at tilsætte lige præcis nok smag der passer til makrellens naturlige udtryk.

Hvad enten du vil have et kick fra den kraftigt krydrede makrelfilet med chili og nellike, eller prøve en makrel i tomat som du aldrig har smagt det før, så giver Pinhais’ dåsemakrel dig muligheden. Der er desuden en hel makrel i olivenolie, hvis du har brug for ren og lækker makrel uden for mange dikkedarer.

Grøndals e-mailliste