Tun

Poke bowl med tunfilet

Poke bowl med tunfilet

Til 4 personer

Poke bowl siges ofte at have sin oprindelse i Japan, men opskriften stammer faktisk fra Hawaiis oprindelige køkken. Rå fisk, gode ris og masser af fintsnittet grønt. Hvis dine børn er glade for sushi, så er poke bowl næste skridt, ikke mindst fordi de kan sammensætte indholdet selv.

 

Ingredienser

2 ds. Grøndals tunfilet i ingefær og olivenolie
4 dl sushi-ris
1 dl god sojasauce
1 tsk. friskrevet ingefær
Lidt wasabi (kan undlades)
¼ agurk
2 radiser
2 modne avocadoer
4-5 sukkerærter
1 lille håndfuld rødkål
1 gulerod
2 forårsløg
1 spsk. sesamfrø

 

Fremgangsmåde

Start med at koge sushi-risene efter pakkens anvisning.

Åbn dåsen med tun, og hæld olien fra (gem den evt. til anden brug).

Rør sojasauce med revet ingefær, og lad det trække i 30 minutter, imens du klargør grøntsagerne. Skær agurk, radiser og avocadoer i skiver, og snit sukkerærter, rødkål, gulerod og forårsløg fint. Rist sesamfrøene på en pande.

Sigt sojasaucen efter de 30 minutter, og smag til med lidt wasabi efter smag.

Anret risene i bunden af en skål eller dyb tallerken. Anret tunen plukket i mindre stykker og grøntsagerne kunstfærdigt i passende mængder på risene. Pynt med forårsløg og ristede sesamfrø.

Server soja-ingefær-saucen ved siden af.