Jeg vil gerne hylde tomaten. Ikke kun fordi den smager godt, men også fordi den faktisk bærer hele middelhavskøkkenet. Det er en enestående præstation, som skal værdsættes. Her taler jeg ikke om de der fesne drivhustomater blottet for smag, som supermarkederne insisterer på at jagte os med i vintermånederne, men om rigtige tomater. Med smag og spændstigt skind.
Ingredienser
Tomatsalat med Ansjos-Vinaigrette
1 ds. | ansjoser i olivenolie |
God olivenolie | |
Æblebalsamico eller anden god balsamico frugteddike | |
600-700 g | blandede solmodne tomater |
1 stk. | skalotteløg |
Revet citronskal | |
Flagesalt og friskkværnet peber | |
Friske krydderurter – basilikum, merian, løvstikke, oregano, persille eller mynte | |
Evt. oliven med ansjoser |
Fremgangsmåde
Tomatsalat med Ansjos-Vinaigrette
Hak ansjoserne fint, vend dem med olivenolie, og smag til med balsamico.
Skær tomaterne i passende og spisevenlige stykker, og vend dem med løgringe, revet citronskal og salt. Lad tomatstykkerne marinere i 20-30 minutter.
Anret tomaterne i en dyb tallerken, og dryp ansjos-vinaigretten ud over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og pynt med hakkede krydderurter og evt. oliven med ansjoser.
Efterlad en kommentar
Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.
Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.