TOMATSALAT MED ANSJOS-VINAIGRETTE

TOMATSALAT MED ANSJOS-VINAIGRETTE

Jeg vil gerne hylde tomaten. Ikke kun fordi den smager godt, men også fordi den faktisk bærer hele middelhavskøkkenet. Det er en enestående præstation, som skal værdsættes. Her taler jeg ikke om de der fesne drivhustomater blottet for smag, som supermarkederne insisterer på at jagte os med i vintermånederne, men om rigtige tomater. Med smag og spændstigt skind.

 

Ingredienser

Tomatsalat med Ansjos-Vinaigrette

1 ds. ansjoser i olivenolie
God olivenolie
Æblebalsamico eller anden god balsamico frugteddike
600-700 g blandede solmodne tomater
1 stk. skalotteløg
Revet citronskal
Flagesalt og friskkværnet peber
Friske krydderurter – basilikum, merian, løvstikke, oregano, persille eller mynte
Evt. oliven med ansjoser

 

Fremgangsmåde

Tomatsalat med Ansjos-Vinaigrette

Hak ansjoserne fint, vend dem med olivenolie, og smag til med balsamico.

Skær tomaterne i passende og spisevenlige stykker, og vend dem med løgringe, revet citronskal og salt. Lad tomatstykkerne marinere i 20-30 minutter.

Anret tomaterne i en dyb tallerken, og dryp ansjos-vinaigretten ud over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og pynt med hakkede krydderurter og evt. oliven med ansjoser.