1-3 DAGES LEVERING // FRI LEVERING 499,-

0

Din indkøbskurv er tom

Formidabel hjemmelavet fish n’ chips med fisk fra dåse

Formidabel hjemmelavet fish n’ chips med fisk fra dåse

Hvis du også er storelsker af den britiske klassiker ‘fish n’ chips’, er du nødt til at prøve denne delikate version, der med sin brug af dåsefisk frem for frisk fisk, giver retten et forfriskende touch. Med dåsefiskens fish n’ chips har det tilmed aldrig været nemmere at forkæle dig selv, eller byde andre fiskelskende gæster og -nære, på en omgang velsmagende og hjemmelavet fish n’ chips.

Fish ’n’ chips består oftest af af et stykke kuller, der er en lys torskefisk. Stykket dyppes i en tyndtflydende øldej kaldet ’batter’, hvorefter den friteres i varm olie. Det er en ret, som er til at fange de fleste steder i verden, og den kommer også i mange forskellige variationer. Med denne opskrift, får du muligheden for få fingrene i en helt uset “fish n’ chip”-version, nemlig en, som er lavet på fisk fra konserves. 

Den er både utrolig nem og yderst vanedannende - og så behøves den nødvendigvis ikke at få selskab af fritter, for nye danske kartofler eller godt brød og en salat er nemlig lige så gode venner med den friterede fisk. Hiv et par dåser fisk eller flere, alt efter appetitten, hjem, og så er du klar til at kreere en fish n’ chip, som er bedre, og nemmere, end de fleste. I denne opskrift bruger jeg makrel og sardin.

(Til 4 personer)

INGREDIENSER

3-4 ds. sardiner eller makrel i olivenolie
115 g hvedemel + lidt ekstra
50 g rismel
1¼ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2½ dl kold danskvand eller mørk øl
Olie til fritering
Flagesalt
Citronbåde
Mayo

 

FREMGANGSMÅDE

Rør hvedemel, rismel, bagepulver, salt og danskvand eller øl sammen til en glat dej uden klumper. Danskvand giver en lysere dej, øl en mørkere og lidt sødere dej. Dup fiskene let med lidt køkkenrulle, og vend dem i det ekstra mel. Dyp dem i batteren, og fritér dem i 180 grader varm olie, til de er gyldne og sprøde. Der skal ikke for mange fisk i ad gangen – det sænker oliens temperatur. Læg de friterede fisk på køkkenrulle eller fedtsugende papir for at suge overskydende olie, og drys dem med lidt flagesalt. Servér med citronbåde og mayo på siden.

- velbekomme, Martin Grøndal


Titel

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist

Grøndals e-mailliste