Ansjos

Formidabel hjemmelavet fish n’ chips med fisk fra dåse

fish and chips med konserves

Hvis du også er storelsker af den britiske klassiker ‘fish n’ chips’, er du nødt til at prøve denne delikate version, der med sin brug af dåsefisk frem for frisk fisk, giver retten et forfriskende touch. Med dåsefiskens fish n’ chips har det tilmed aldrig været nemmere at forkæle dig selv, eller byde andre fiskelskende gæster og -nære, på en omgang velsmagende og hjemmelavet fish n’ chips.

 

Ingredienser

Ingredienser

3-4 ds. sardiner eller makrel i olivenolie
115 g hvedemel + lidt ekstra
50 g rismel
1¼ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2½ dl kold danskvand eller mørk øl
Olie til fritering
Flagesalt
Citron (frisk)
Mayo

 

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

Rør hvedemel, rismel, bagepulver, salt og danskvand eller øl sammen til en glat dej uden klumper. Danskvand giver en lysere dej, øl en mørkere og lidt sødere dej. Dup fiskene let med lidt køkkenrulle, og vend dem i det ekstra mel. Dyp dem i batteren, og fritér dem i 180 grader varm olie, til de er gyldne og sprøde. Der skal ikke for mange fisk i ad gangen – det sænker oliens temperatur. Læg de friterede fisk på køkkenrulle eller fedtsugende papir for at suge overskydende olie, og drys dem med lidt flagesalt. Servér med citronbåde og mayo på siden.

Læs næste

Sejfilet i tangpesto
Pizza med tun - en simpel og lækker pizza med havsmag

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.