
En fransk klassiker, som vi tilmed godt kan tillade os at kalde en gammel svend, da brandade menes at have rundet de franske middagsborde siden 1500-tallet. Den serveres traditionelt med klipfisk, ...

Husk at være god ved din pasta. Den skal koges ordentligt og ikke ende som overkogte klisterstykker. Pasta koges ud fra denne tommelfingerregel: 100 gram pasta – 1 liter vand – 10 gram salt. Og den...

Kartoffeltortilla med sardinercreme
Den spanske kartoffelkage tortilla får et ekstra lag med sardinernes umamismag, der her køres som en creme, der giver en lidt tung klassiker et elegant touch.

Solen skinner over sommerhushaven, men du er for doven til at gå helt til stranden. Du keder dig lidt, og nu er du faktisk også sulten. Så er det heldigt, at denne sardinsalat tager dig under 15 mi...

Når du har åbnet en dåse fisk og spist indholdet, hvad så med olien? Den kan fint få nyt liv som en anderledes, men absolut smagfuld mayo på en ellers klassisk æggemad. Karsens løgagtige, skarpe pe...

Asiatiske sandwich kommer i det lyse brød baguette og har afsæt i den tidligere franske koloni Indokina. Her mødtes fransk og vietnamesisk madkultur, og resultatet er en sandwich med lige dele knas...

Det er muligt, jeg kalder dette simple stykke smørrebrød for fattigmandsfisk, men det smager af en million. Smørrebrødet er et godt eksempel på, hvordan enkelhed kan smage godt, så længe råvarerne ...

Klassisk viniagrette - nu med olien fra dåsefisk
Rør eddike eller citronsaft med dijonsennep, finthakket løg og lidt salt. Pisk olien i stille og roligt, til vinaigretten er tyk og ensartet. Smag til med salt og peber. Voila, nu mangler du blot g...

Salat med sardin, brød og krydret olivenolie
Sardiner har en vidunderlig mørk og dyb smag, der på mange måder minder om kød, og så alligevel ikke. De små sardinsøstre er tilmed overordentligt sunde og nemme at arbejde med – som i denne sala...