Sardiner har en vidunderlig mørk og dyb smag, der på mange måder minder om kød, og så alligevel ikke. De små sardinsøstre er tilmed overordentligt sunde og nemme at arbejde med – som i denne salat med bid.
Ingredienser
Salat med sardin, brød og krydret olivenolie
1 ds. | sardiner i krydret olivenolie |
1 dl | olivenolie |
1⁄2 dl | hvidvinseddike |
1 fed | hvidløg |
Salt og friskkværnet sort peber | |
200 g | cherrytomater |
Godt brød, evt. surdejsbrød | |
300 g | friske grønne ærter |
1-2 stk. | forårsløg |
1 stk. | hjertesalat |
100 g | rucola |
Evt. lidt grønne asparges, broccoliskud eller lign. | |
Frisk mynte | |
Frisk basilikum | |
1 ds. | oliven med ansjoser fra Grøndal |
Fremgangsmåde
Rør en dressing af olivenolie, hvidvinseddike og knust hvidløg, og smag den til med salt og peber. Halvér tomaterne, og vend dem i dressingen. Lad dem marinere, mens du gør resten af salaten klar.
Pluk brødet i rustikke mundrette stykker, og rist dem let i olivenolie, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Bælg ærterne, og vend dem med fintsnittede forårsløg, plukket hjertesalat, rucola, asparges eller broccoli, mynte og basilikum.
Vend salaten sammen med de marinerede tomater, brød, oliven og let plukkede sardiner, og anret den.
Efterlad en kommentar
Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.
'Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.