Til 4 personer
Husk at være god ved din pasta. Den skal koges ordentligt og ikke ende som overkogte klisterstykker. Pasta koges ud fra denne tommelfingerregel: 100 gram pasta – 1 liter vand – 10 gram salt. Og den kogetid, der er angivet på pakken, er præcis den ønskede kogetid. Hverken mere eller mindre.
Ingredienser
1 ds. | sardiner |
400 g | modne tomater |
Salt | |
2-3 fed | hvidløg |
3 spsk. | koldt smør |
400 g | pasta linguine eller lign. |
Persille eller basilikum | |
2-3 spsk. | ristede brødkrummer – kan laves på daggammelt brød |
Peber |
Fremgangsmåde
Hak tomaterne i små tern, ca. 1 x 1 cm, drys dem med salt, og lad dem marinere tildækket på køkkenbordet i minimum 2 timer, gerne længere. Sigt tomatsaften fra, og gem den til saucen.
Åbn dåsen med sardiner, og hæld lidt af sardinolien på en stor pande – stor nok til at vende pastaen i, når den er kogt. Sautér knust hvidløg i sardinolien, tilsæt sardinerne, og knus dem i olien. Tilsæt tomatsaften, og pisk det kolde smør i, til saucen er tæt og ensartet, og sluk så for varmen.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, til den er al dente, og hæld vandet fra. Vend pastaen i tomatsaucen sammen med de hakkede tomater og friskhakket persille eller basilikum, ristede brødkrummer og friskkværnet sort peber.