Til 2 personer
Asiatiske sandwich kommer i det lyse brød baguette og har afsæt i den tidligere franske koloni Indokina. Her mødtes fransk og vietnamesisk madkultur, og resultatet er en sandwich med lige dele knas, salt, sødt og umami.
Ingredienser
1 ds. (eller 2) | krydrede sardiner |
½ dl | lys eddike |
Sukker | |
Salt | |
1 | gulerod |
5 cm | kinaradise |
1 baguette | stor nok til 2 sandwich |
2 spsk. | mayo |
2 spsk. | svinepaté eller kyllingeleverpaté (kan undlades) |
¼ | agurk |
Lidt frisk mynte | |
Lidt koriander | |
Lidt forårsløg | |
Evt. lidt friskhakket chili eller hot sauce |
Fremgangsmåde
Åbn dåserne med sardiner, og lad dem dryppe af, mens du forbereder grøntsagerne.
Lun eddiken, smag til med sukker og salt, og lad det afkøle. Skær gulerod og kinaradise i tynde strimler, og vend dem i eddiken. Lad grøntsagerne marinere i minimum 15 minutter.
Halvér baguetten, så den bliver til 2 brød, skær dem igennem, og rist dem let.
Smør den ene side med mayo og den anden side med paté, og fordel dernæst sardinerne på brødet.
Top med marineret gulerod/kinaradise, agurk i tynde skiver, plukket mynte, grofthakket koriander og fintskåret forårsløg, og servér chili eller hot sauce på siden.