Sardin

Sardin Banh Mi-sandwich

Sardin Banh Mi-sandwich

Til 2 personer

Asiatiske sandwich kommer i det lyse brød baguette og har afsæt i den tidligere franske koloni Indokina. Her mødtes fransk og vietnamesisk madkultur, og resultatet er en sandwich med lige dele knas, salt, sødt og umami.

 

Ingredienser

1 ds. (eller 2) krydrede sardiner
½ dl lys eddike
Sukker
Salt
1 gulerod
5 cm kinaradise
1 baguette stor nok til 2 sandwich
2 spsk. mayo
2 spsk. svinepaté eller kyllingeleverpaté (kan undlades)
¼ agurk
Lidt frisk mynte
Lidt koriander
Lidt forårsløg
Evt. lidt friskhakket chili eller hot sauce

 

Fremgangsmåde

Åbn dåserne med sardiner, og lad dem dryppe af, mens du forbereder grøntsagerne.

Lun eddiken, smag til med sukker og salt, og lad det afkøle. Skær gulerod og kinaradise i tynde strimler, og vend dem i eddiken. Lad grøntsagerne marinere i minimum 15 minutter.

Halvér baguetten, så den bliver til 2 brød, skær dem igennem, og rist dem let.

Smør den ene side med mayo og den anden side med paté, og fordel dernæst sardinerne på brødet.

Top med marineret gulerod/kinaradise, agurk i tynde skiver, plukket mynte, grofthakket koriander og fintskåret forårsløg, og servér chili eller hot sauce på siden.