MakrelFish tacos

Fish tacos

Fisk i dåse kan snildt varmes op. Her får de et lunt liv under den mexicanske sol med fyrig pico de gallo, som er en frisk tomatsalsa med et spark af chili.

MakrelFattigmandsmakrel med små grøntsager

Fattigmandsmakrel med små grøntsager

Du kender historien om fattige Klodshans og kragen, der steges i en træsko? Du kan godt invitere prinsessen eller prinsen til middag med denne ret, hvor fisken varmes op i dåsen og toppes med lidt ...

MakrelKartoffelrøsti med makrel

Kartoffelrøsti med makrel

I Danmark elsker vi kartofler, men rösti er mest en svensk ting. Kartoffelpandekagen er dog værd at invitere over Øresund og toppe med makrel.

MakrelFisherman’s shakshuka

Fisherman’s shakshuka

Shakshuka har hjemme i det jødiske og afrikanske køkken, hvor den fås i mange variationer med forskellige grøntsager og andet godt. Det skal dog ikke hindre den populære ret i her at stikke til søs...

MakrelRillette på makrel

Rillette på makrel

Rillette støder vi ofte på i det franske køkken, men der er ingen grund til, at vi trækker håndbremsen på den tilberedningsmåde på de nordiske breddegrader. Rillette med makrel kan få en frokost i ...

MakrelMettes makrel i tomat – som den burde smage

Mettes makrel i tomat – som den burde smage

Statsminister Mette Frederiksen præsenterede en makrel i tomat-mad, som blev mere debatteret, end vi drøfter fisk- og fangstforhold hertillands. Jeg tillader mig i al stilfærdighed at konstatere, a...

MakrelFattigmandsfisk

Fattigmandsfisk

Det er muligt, jeg kalder dette simple stykke smørrebrød for fattigmandsfisk, men det smager af en million. Smørrebrødet er et godt eksempel på, hvordan enkelhed kan smage godt, så længe råvarerne ...

AnsjosKlassisk viniagrette - nu med olien fra dåsefisk

Klassisk viniagrette - nu med olien fra dåsefisk

Rør eddike eller citronsaft med dijonsennep, finthakket løg og lidt salt. Pisk olien i stille og roligt, til vinaigretten er tyk og ensartet. Smag til med salt og peber. Voila, nu mangler du blot g...

AnsjosGrøndals hjemmelavede mayo - med olie fra tun

Grøndals hjemmelavede mayo - med olie fra tun

Olien er rig og lækker - brug den og udnyt indholdet af dåsefisken. Alle elsker mayo, og der er ingen grund til at hælde olien fra fiskedåserne ud. Lad den gå hånd i hånd med fisken, og brug den so...

En blå kogebog med titlen Dåsemad: En kogebog med fiskekonserves af Martin Grøndal har hvide illustrationer af forskellige fisk og skaldyr på omslaget. Bogen ligger på en grå overflade.

Har du brug for inspiration?

Se hvordan du kan bruge din fiskekonserves i køkkenet.

Se kogebogen DÅSEMAD