
Fisk i dåse kan snildt varmes op. Her får de et lunt liv under den mexicanske sol med fyrig pico de gallo, som er en frisk tomatsalsa med et spark af chili.

Fattigmandsmakrel med små grøntsager
Du kender historien om fattige Klodshans og kragen, der steges i en træsko? Du kan godt invitere prinsessen eller prinsen til middag med denne ret, hvor fisken varmes op i dåsen og toppes med lidt ...

I Danmark elsker vi kartofler, men rösti er mest en svensk ting. Kartoffelpandekagen er dog værd at invitere over Øresund og toppe med makrel.

Shakshuka har hjemme i det jødiske og afrikanske køkken, hvor den fås i mange variationer med forskellige grøntsager og andet godt. Det skal dog ikke hindre den populære ret i her at stikke til søs...

Rillette støder vi ofte på i det franske køkken, men der er ingen grund til, at vi trækker håndbremsen på den tilberedningsmåde på de nordiske breddegrader. Rillette med makrel kan få en frokost i ...

Mettes makrel i tomat – som den burde smage
Statsminister Mette Frederiksen præsenterede en makrel i tomat-mad, som blev mere debatteret, end vi drøfter fisk- og fangstforhold hertillands. Jeg tillader mig i al stilfærdighed at konstatere, a...

Det er muligt, jeg kalder dette simple stykke smørrebrød for fattigmandsfisk, men det smager af en million. Smørrebrødet er et godt eksempel på, hvordan enkelhed kan smage godt, så længe råvarerne ...

Klassisk viniagrette - nu med olien fra dåsefisk
Rør eddike eller citronsaft med dijonsennep, finthakket løg og lidt salt. Pisk olien i stille og roligt, til vinaigretten er tyk og ensartet. Smag til med salt og peber. Voila, nu mangler du blot g...

Grøndals hjemmelavede mayo - med olie fra tun
Olien er rig og lækker - brug den og udnyt indholdet af dåsefisken. Alle elsker mayo, og der er ingen grund til at hælde olien fra fiskedåserne ud. Lad den gå hånd i hånd med fisken, og brug den so...