Til 1 person
Rillette støder vi ofte på i det franske køkken, men der er ingen grund til, at vi trækker håndbremsen på den tilberedningsmåde på de nordiske breddegrader. Rillette med makrel kan få en frokost i sommerhuset til at slå kolbøtter og er et snorlige match for godt rugbrød.
Ingredienser
1-2 | makrelhaler eller makrelfilet |
½ spsk. | finthakket dild |
½ spsk. | fintskåret purløg |
1 spsk. | cremefraiche |
1 spsk. | æble i tern |
Salt og peber | |
Citron | |
1 skive | godt rugbrød |
Evt. smør til brødet | |
Frisk brøndkarse | |
Revet peberrod |
Fremgangsmåde
Åbn dåsen med makrel, og sigt olien fra. Pluk makrellen i mindre stykker, og rør den med dild, purløg, cremefraiche og æbletern. Smag til med salt, peber og revet citronskal.
Smør rugbrødet, og anret makrelrilletten, så hele brødet er dækket.
Pynt med plukket brøndkarse, riv lidt citronskal og frisk peberrod over, og slut af med en citronskive.