Olien er rig og lækker - brug den og udnyt indholdet af dåsefisken. Alle elsker mayo, og der er ingen grund til at hælde olien fra fiskedåserne ud. Lad den gå hånd i hånd med fisken, og brug den som base i en mayo. Ansjoser, sardiner, tun eller makrel. Det hele går op i en højere enhed, uanset hvilken olie du bruger. Også de krydrede.
Ingredienser
Ingredienser
1 æggeblomme | |
1⁄2 tsk. dijonsennep | |
1⁄2 spsk. eddike eller citronsaft | |
1 1⁄2 dl neutral olie | |
Olie fra fisken | (Tunfilet i fennikel er min favorit) |
Fremgangsmetode
Fremgangsmetode
Pisk æggeblommen med sennep, eddike eller citronsaft og salt, til det bliver ensartet og let skummende. Pisk langsomt den neutrale olie i, og smag så til med olie fra fisken. Salt efter temperament og evt. lidt mere eddike eller citronsaft.
Prøv også den røgede mayonnaise - stærkt vanedannende
I Grøndals bud på en røget mayonnaise bruges olien fra vores røgede brislinger. Den lille brisling er en fænomenal smagsgiver, næsten på højde med ansjoser - dem kan du i øvrigt også lave en mayonnaise på.
- Mums
Efterlad en kommentar
Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.
Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.