BrislingGratineret blomkål med røg

Gratineret blomkål med røg

Alene duften af blomkål kan få selv granvoksne mænd til at græde, men tøv en kende. Vi giver den fine kål en gang røg, noget fløde og lidt ost og så en time i ovnen. Så kommer de brede smil frem.

BrislingPizza a la brisling

Pizza a la brisling

Pizzaen har som bekendt hjemme i syditalienske brændefyrede pizzaovne, men den kan også noget på vores nordiske breddegrader, hvor brislinger gør sig godt på pizzabunden.

BrislingSol over Grøndals

Sol over Grøndals

Vi kender alle Sol over Gudhjem fra ferier på Bornholm, men her lader vi æggeblommens lille sol få selskab af røgede brislinger. Det er samme røgsmag som den klassiske røgede sild, men giver et and...

BrislingBrislinger a la Waldorf

Brislinger a la Waldorf

Du kender waldorfsalat? Den fra det fine Waldorf Astoria Hotel i New York? Fint. Så tilsæt brislinger, og noget velkendt og måske lidt bedaget får et nyt og spændende liv.

BrislingChips med røget brisling-dip

Chips med røget brisling-dip

Chips og dip går hånd i hånd som hånd og handske, men prøv denne anderledes variant af dip til dine favoritchips i stedet for den kønsløse krydderiblanding på pose. Skal man dele, så er det vigtigt...

AnsjosKlassisk viniagrette - nu med olien fra dåsefisk

Klassisk viniagrette - nu med olien fra dåsefisk

Rør eddike eller citronsaft med dijonsennep, finthakket løg og lidt salt. Pisk olien i stille og roligt, til vinaigretten er tyk og ensartet. Smag til med salt og peber. Voila, nu mangler du blot g...

AnsjosGrøndals hjemmelavede mayo - med olie fra tun

Grøndals hjemmelavede mayo - med olie fra tun

Olien er rig og lækker - brug den og udnyt indholdet af dåsefisken. Alle elsker mayo, og der er ingen grund til at hælde olien fra fiskedåserne ud. Lad den gå hånd i hånd med fisken, og brug den so...

AnsjosPizza med tun - en simpel og lækker pizza med havsmag

Pizza med tun - en simpel og lækker pizza med havsmag

Pizza handler om de gode, simple ingredienser, hvori de i kombination med hinanden giver masser af velsmag - og der er derfor sjældent grund til at overkomplicere denne ret. De enkle og klassiske p...

En blå kogebog med titlen Dåsemad: En kogebog med fiskekonserves af Martin Grøndal har hvide illustrationer af forskellige fisk og skaldyr på omslaget. Bogen ligger på en grå overflade.

Har du brug for inspiration?

Se hvordan du kan bruge din fiskekonserves i køkkenet.

Se kogebogen DÅSEMAD