Brisling

Brislinger a la Waldorf

Brislinger a la Waldorf

Til 2 personer

Du kender waldorfsalat? Den fra det fine Waldorf Astoria Hotel i New York? Fint. Så tilsæt brislinger, og noget velkendt og måske lidt bedaget får et nyt og spændende liv.

 

Ingredienser

8 brislinger
2 spsk. mayo
2 spsk. cremefraiche
Lidt sukker
Salt og peber
Citron
½ grønt æble
½ rødt æble
½ dl knoldselleri
½ stang bladselleri – gem bladene
4 røde vindruer uden sten
4-6 valnødder
2 skiver rugbrød

 

Fremgangsmåde

Åbn glasset med brislinger, og sigt olien fra.

Bland mayo og cremefraiche, og smag til med sukker, salt, peber, citronsaft og citronskal.

Skær æbler og knoldselleri i julienne og bladselleri i små tern. Halvér vindruerne, og skær dem i tynde både. Vend forsigtigt det hele i dressingen. Pluk brislingerne i mindre stykker, og vend også dem forsigtigt i dressingen. Rist valnødderne let af på en pande.

Anret salaten på rugbrød, og pynt med bladselleritoppe og ristede valnødder.