Brisling

Gratineret blomkål med røg

Gratineret blomkål med røg

Til 4 personer

Alene duften af blomkål kan få selv granvoksne mænd til at græde, men tøv en kende. Vi giver den fine kål en gang røg, noget fløde og lidt ost og så en time i ovnen. Så kommer de brede smil frem.

 

Ingredienser

1 glas røgede brislinger
1 blomkål
Olivenolie
1 løg
Lidt smør
1 dl tør hvidvin
5 dl piskefløde
Revet muskatnød
Salt og peber
Citron
En god håndfuld revet ost – f.eks. vesterhavsost eller lign.
Rasp

 

Fremgangsmåde

Åbn glasset med brislinger, og sigt olie fra.

Del blomkålen i mindre buketter, og fordel dem i et ovnfast fad smurt med lidt olivenolie.

Pil og snit løget, og sautér det i lidt smør i 2-3 minutter. Tilsæt de røgede brislinger, og lad dem “smelte”. Hæld hvidvinen på, og reducer til det halve.

Hæld piskefløden ved, kog igennem i 1 minut, og sluk derefter for blusset. Smag til med revet muskatnød, salt, peber, citronskal og citronsaft.

Hæld saucen over blomkålen, og fordel den revne ost ovenpå. Drys et helt tyndt lag rasp over, og dryp med smeltet smør. Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i ca. 60 minutter, til overfladen er sprød og gylden, blomkålen er mør og saucen tæt og cremet.