Brisling

Pizza a la brisling

Pizza a la brisling

Til 2-3 personer

Pizzaen har som bekendt hjemme i syditalienske brændefyrede pizzaovne, men den kan også noget på vores nordiske breddegrader, hvor brislinger gør sig godt på pizzabunden.

 

Ingredienser

1 ds. brislinger i olivenolie
1 portion pizzadej, se side 167
¼ ds. flåede tomater
Salt
Olivenolie
1 håndfuld mozzarellaost
Frisk basilikum

 

Fremgangsmåde

Purér med en stavblender de flåede tomater med lidt salt og lidt olivenolie.

Vend pizzadejen i mel, og tryk og rul pizzadejen flad til en pizza, hvor kanten er lidt tykkere.

Fordel lidt tomatsauce på dejen, men lad en kant være fri hele vejen rundt. Læg mozzarellaosten på tomatsaucen, og bag pizzaen i ovnen ved 250 grader i ca. 12-14 minutter, til den er gylden og sprød i kanten.

Fordel straks brislingerne hele på pizzaen sammen med frisk basilikum og lidt olivenolie. Spises rygende varm.