Brisling

Sol over Grøndals

Sol over Grøndals

Til 2 personer

Vi kender alle Sol over Gudhjem fra ferier på Bornholm, men her lader vi æggeblommens lille sol få selskab af røgede brislinger. Det er samme røgsmag som den klassiske røgede sild, men giver et anderledes resultat, når solen går op over Grøndal. PS. Retten må gerne spises på Bornholm, men hold lige lav profil.

 

Ingredienser

1 glas røgede brislinger
2 skiver godt rugbrød
Smør til brødet
2 spsk. finthakket rødløg + 2 løgringe
4 spsk. fintsnitterede radiser
2 spsk. finthakket dild
2 spsk. fintskåret purløg
2 rå æggeblommer – kan, men bør ikke udelades

 

Fremgangsmåde

Fisk brislingerne op af olien, og lad dem dryppe af et øjeblik.

Smør rugbrødet, og anret de røgede brislinger, så hele rugbrødet er dækket. Fordel rødløg, radiser, purløg og dild, så det ligger pænt og nydeligt, og så man stadig kan se fisken. Læg en løgring ovenpå, og læg forsigtigt æggeblommen heri … uden at den går i stykker.