En fiskepizza kan for nogen virke usædvanlig, men denne type pizza er faktisk både klassisk og velkendt hos dens italienske skabere. Tun på pizza er en favorit af flokken, og det er den, fordi dåsetunens magerhed og lækre umami spiller hammer godt sammen, og hertil også fremhæves af, den lidt sødere, fyldige tomatsovs, de friske tomater og de skarpe, men søde, løg. Det er tilmed en pizza, der er lige så nemt at lave, som det er at fange fisk i en put n’ take.
(til 2-3 personer)
1 ds. tun i olivenolie eller evt. ansjosfileter eller brislinger |
1 portion pizzadej |
¼ ds. flåede tomater |
Salt |
Olivenolie |
1 håndfuld mozzarellaost |
Frisk basilikum |
Løg |
Frisk tomat |
Æg (kan udelades) |
FREMGANGSMÅDE
Purér med en stavblender de flåede tomater med lidt salt og lidt olivenolie.
Vend pizzadejen i mel, og tryk og rul pizzadejen flad til en pizza, hvor kanten er lidt tykkere.
Fordel lidt tomatsauce på dejen, men lad en kant være fri hele vejen rundt. Tilføj løgene og læg mozzarellaosten ovenpå. Bag herefter pizzaen i ovnen ved 250 grader i ca. 12-14 minutter, til den er gylden og sprød i kanten.
Pluk og fordel straks tunen på pizzaen sammen med frisk basilikum, løg, friske tomater, æg og lidt olivenolie. Hvis nogen efterlyser ananas eller anden dåsefrugt, så tysser du på dem.
- velbekomme, Martin Grøndal
Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist