1-3 DAGES LEVERING // FRI LEVERING 499,-

0

Din indkøbskurv er tom

Pizza med tun - en simpel og lækker pizza med havsmag

Pizza med tun - en simpel og lækker pizza med havsmag

Pizza handler om de gode, simple ingredienser, hvori de i kombination med hinanden giver masser af velsmag - og der er derfor sjældent grund til at overkomplicere denne ret. De enkle og klassiske pizzakombinationer eksisterer, fordi de er uovertrufne og svære at erstatte, men det betyder ikke, at det vil skade at lege lidt med dem - og har du ikke prøvet en pizza med fisk endnu, så vil den med næste garanti blive en ny, velkendt klassiker i dit pizzaunivers.

En fiskepizza kan for nogen virke usædvanlig, men denne type pizza er faktisk både klassisk og velkendt hos dens italienske skabere. Tun på pizza er en favorit af flokken, og det er den, fordi dåsetunens magerhed og lækre umami spiller hammer godt sammen, og hertil også fremhæves af, den lidt sødere, fyldige tomatsovs, de friske tomater og de skarpe, men søde, løg. Det er tilmed en pizza, der er lige så nemt at lave, som det er at fange fisk i en put n’ take. 

(til 2-3 personer)

INGREDIENSER

1 ds. tun i olivenolie eller evt. ansjosfileter eller brislinger
1 portion pizzadej
¼ ds. flåede tomater
Salt
Olivenolie
1 håndfuld mozzarellaost
Frisk basilikum
Løg
Frisk tomat
Æg (kan udelades)

 

FREMGANGSMÅDE

Purér med en stavblender de flåede tomater med lidt salt og lidt olivenolie. 

Vend pizzadejen i mel, og tryk og rul pizzadejen flad til en pizza, hvor kanten er lidt tykkere. 

Fordel lidt tomatsauce på dejen, men lad en kant være fri hele vejen rundt. Tilføj løgene og læg mozzarellaosten ovenpå. Bag herefter pizzaen i ovnen ved 250 grader i ca. 12-14 minutter, til den er gylden og sprød i kanten. 

Pluk og fordel straks tunen på pizzaen sammen med frisk basilikum, løg, friske tomater, æg og lidt olivenolie. Hvis nogen efterlyser ananas eller anden dåsefrugt, så tysser du på dem.

- velbekomme, Martin Grøndal


Titel

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist

Grøndals e-mailliste