Santa Catarina

Santa Catarina

Tun på dåse var startskuddet for Grøndals & Co. Det var den allerførste konserves, vi forhandlede, og til stadighed er det noget, vi er stolte af at have. For hvor megen anden tunkonserves tilvejebringes i det Indiske Ocean og i Asien, kommer vores gode skipjack fra Atlanterhavet og Azorerne. Den fiskes traditionen tro med stang og line, eller det man certificerer Pole & line tun, INPLF, og stangfisket tun er for os den eneste rigtige metode at bruge i tunfiskeriet. På den måde sikrer vi, at fangsten af tun kun indeholder skipjack tun, som i Atlanterhavet ikke er truet og som har et naturligt lavt indhold af tungmetal. Men andre fordele er også undgåelsen af bifangst og et skånsomt fiskeri i forhold til delfiner. Med andre ord er tun fisket på stang og line at foretrække. Nok om blåstemplingen af tunfiskeriet, og til tunfisken selv. For den er særlig. Så særlig at magasinet Gastro kårede vores Tunfilet i økologisk olivenolie til den bedste luksus tunkonserves i kategorien, og tilmed udmærkede den sig også som den billigste. At vores dåsetun, med mange varianter af tunfilet i fennikelfrø, chili eller krydret olivenolie, skulle være prisvindende, det skyldes den stolte tradition, som folket på Azorerne er drevet af. En økultur, som hænger tæt sammen med naturens vilje, hvorfor man respekterer de råvarer, den giver og lægger al energi i at skabe velsmagende og ansvarfulde tunkonserves - på øerne sætter stormvejret ofte en stopper for den friske fisk til middagsbordet.

Filtre

Filtre
Sorter efter:

Fordi vi ikke kan lade være

Grøndals nye fiskekonserves

Hos Grøndals får vi jævnligt ny fiskekonserves - vi er drevet af passion for velsmagende og bæredygtig fiskekonserves, og derfor leder stifter Martin Grøndal altid efter nyt og spændende fisk på dåse. 

Koldrøget skagen laks fra Grøndals på en træbord

Laks på dåse 

Senest har vi skabt vores egen koldrøget laks på dåse i økologisk olivenolie. Vi synes ikke, der fandtes en ordentlig og velsmagende laks på dåse, og derfor satte Martin sig for at skabe sin egen. Missionen har fra starten været klar, laksen skulle være saftig, bevare sin smag og fede udtryk og så måtte stykket gerne være flot ligesom vores tunfilet - og jo, olien den skulle svøbes i måtte være en højkvalitets olivenolie. finder vi løbende på nye og spændende produkter at tilbyde dig.

Billedet viser flere tomme dåser af forskellige former og størrelser, spredt ud på en overflade. Disse dåser har sandsynligvis været brugt til at opbevare fiskekonserves, såsom sardiner eller makrel. Dåserne er åbnet ved at trække i den typiske metalring, som er knyttet til låget, og nogle af lågene er delvist bøjet tilbage. Billedet fremhæver emballagen og processen efter at have brugt indholdet, hvilket kan indikere et fokus på genanvendelse eller bæredygtighed i forhold til dåseemballage.

Torskelever på dåse

Vi forventer at kunne præsentere en nordisk, og yderst delikat, torskelever i egen olie på dåse i 2023. Den er fundet, og nu handler det bare om at få den på lager. Er du skrevet op til Grøndals nyhedsbrev? Abonnerer du på vores nyhedsbrev, vil du være blandt de første til at få muligheden for at smage nye fiskekonserves såvel som at modtage tilbud, når vi har særlige Grøndals fiskekasser til højtider som påske, pinse, jul og andre relevante anledninger - påskekassen er særlig populær. Hvis ikke du følger os, skriv dig da op i dag.

Hvad bliver det næste?

Vi har aktuelt testet en laks med peber, og det er lovende. Men Martin drømmer også om at finde eller skabe en velsmagende torskerogn eller anden rogn på dåse. Der findes meget god fisk i danske og nordiske farvande, og Martins konstante nysgerrighed ved man aldrig hvad den fører med sig.