Tun på dåse var startskuddet for Grøndals & Co. Det var den allerførste konserves, vi forhandlede, og til stadighed er det noget, vi er stolte af at have. For hvor megen anden tunkonserves tilvejebringes i det Indiske Ocean og i Asien, kommer vores gode skipjack fra Atlanterhavet og Azorerne. Den fiskes traditionen tro med stang og line, eller det man certificerer Pole & line tun, INPLF, og stangfisket tun er for os den eneste rigtige metode at bruge i tunfiskeriet. På den måde sikrer vi, at fangsten af tun kun indeholder skipjack tun, som i Atlanterhavet ikke er truet og som har et naturligt lavt indhold af tungmetal. Men andre fordele er også undgåelsen af bifangst og et skånsomt fiskeri i forhold til delfiner. Med andre ord er tun fisket på stang og line at foretrække. Nok om blåstemplingen af tunfiskeriet, og til tunfisken selv. For den er særlig. Så særlig at magasinet Gastro kårede vores Tunfilet i økologisk olivenolie til den bedste luksus tunkonserves i kategorien, og tilmed udmærkede den sig også som den billigste. At vores dåsetun, med mange varianter af tunfilet i fennikelfrø, chili eller krydret olivenolie, skulle være prisvindende, det skyldes den stolte tradition, som folket på Azorerne er drevet af. En økultur, som hænger tæt sammen med naturens vilje, hvorfor man respekterer de råvarer, den giver og lægger al energi i at skabe velsmagende og ansvarfulde tunkonserves - på øerne sætter stormvejret ofte en stopper for den friske fisk til middagsbordet.
Grøndals nyheder
Olasagasti
Ansjospuré med olivenolie, 60 g
Salgspris59,00 kr
Lucas
Muslinger i krydret escabeche sauce
Salgspris59,00 kr
Lucas
Fyldte blæksprutter i middelhavssauce
Salgspris82,00 kr
Pinhais
Makrelfilet i tomatsauce
Salgspris46,00 kr