Til 4 personer
I Danmark elsker vi kartofler, men rösti er mest en svensk ting. Kartoffelpandekagen er dog værd at invitere over Øresund og toppe med makrel.
Ingredienser
2 ds. | makrel i olie |
¼ | agurk |
2-3 spsk. | cremefraiche 38 % |
Purløg | |
Dild + kviste til pynt | |
Salt og peber | |
Citron | |
750 g | bagekartofler |
1 | æg |
Olivenolie | |
1 lille | rødløg |
Fremgangsmåde
Åbn dåserne med makrel, og sigt olien fra.
Riv agurken groft, giv den lidt salt, og lad den dryppe af i en sigte, imens du klargør resten.
Pluk makrellen groft, og vend den med cremefraiche, fintskåret purløg og finthakket dild.
Klem agurken fri for vand, vend den i sammen med makrellen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Riv kartoflerne, og klem dem fri for vand. Bland de revne kartofler med æg, og krydr med salt og peber. Form kartoffelblandingen til små pandekager i blinisstørrelse, og steg dem sprøde på en varm pande med lidt olivenolie.
Anret makrellen på kartoffelrøstiene, og pynt med finthakket rødløg, dildkviste, friskkværnet peber og en citronbåd.