TunTonnato sauce – uden vitello

Tonnato sauce – uden vitello

Tonnato sauce – eller tunsovs på jævnt dansk – har sit historiske afsæt i norditalienske Piemonte. Tonnato sauce dukkede i 1900-tallet op i italienske kogebøger som en cremet sovs baseret på alt de...

TunTuna Melt

Tuna Melt

Denne varme sandwich så dagens lys for første gang i 1940’ernes USA, og tak for det. Kombinationen af det varme brød, mayo, tun og smeltet ost giver en herligt fedtet sandwich, der smager af mere.

TunBagte beder med tonnato sauce

Bagte beder med tonnato sauce

Til 4 personer Beder er dansk guld fra undergrunden og smager skønt rå, men et nøk bedre tilberedte i selskab med tonnato sauce.   Ingredienser 4 beder – gule, røde eller bolsje Olivenolie ...

TunPoke bowl med tunfilet

Poke bowl med tunfilet

Poke bowl siges ofte at have sin oprindelse i Japan, men opskriften stammer faktisk fra Hawaiis oprindelige køkken. Rå fisk, gode ris og masser af fintsnittet grønt. Hvis dine børn er glade for sus...

TunTuna escalivada – grillet sensommersalat

Tuna escalivada – grillet sensommersalat

Tun går godt i spænd med grøntsager og salat, men ikke kun som hele stykker. En cremet dressing med tun i hovedrollen har det med at stjæle showet, når de grillede grøntsager byder op til dans i de...

TunAvocado med tun med fennikel

Avocado med tun med fennikel

Avocado er blevet rasende populært som sund spise, og den smager jo også fantastisk med sin cremede, nøddeagtige smag. Men det er også en fætter, der belaster miljøet i stort omfang, så køb ansvarl...

SardinÆg, tomat og røget mayo

Æg, tomat og røget mayo

Når du har åbnet en dåse fisk og spist indholdet, hvad så med olien? Den kan fint få nyt liv som en anderledes, men absolut smagfuld mayo på en ellers klassisk æggemad. Karsens løgagtige, skarpe pe...

MakrelFattigmandsfisk

Fattigmandsfisk

Det er muligt, jeg kalder dette simple stykke smørrebrød for fattigmandsfisk, men det smager af en million. Smørrebrødet er et godt eksempel på, hvordan enkelhed kan smage godt, så længe råvarerne ...

OlivenSalade Nicoise med Tun & Tapenade - Fransk klassiker

Salade Nicoise med Tun & Tapenade - Fransk klassiker

Salad nicoise er en klassiker på ikke mindst amerikanske restauranter og caféer, men den er naturligvis opfundet og udtænkt i Europa i den franske havneby Nice. Det engelsk...

En blå kogebog med titlen Dåsemad: En kogebog med fiskekonserves af Martin Grøndal har hvide illustrationer af forskellige fisk og skaldyr på omslaget. Bogen ligger på en grå overflade.

Har du brug for inspiration?

Se hvordan du kan bruge din fiskekonserves i køkkenet.

Se kogebogen DÅSEMAD