En lækker fuldfed mormor tunmousse
En af mine trofaste kunder driver en unik cafe ved navn Kogebogeriet på Guldbergsgade i Nørrebro. Til trods for hypede kogebøger, er det en vaskeægte mormor tunmousse, der har skaffet Kogebogeriet en række stamgæster!
Ingredienser
Ingredienser
1 dåse | Grøndals småstykker af tun (250g. drænet) |
1 stk. | zittauerløg |
Saften fra 1/2 - 1 | citron |
3-4 spsk. | hakket dild |
2 spsk. | creme fraiche 38% |
1/4 | piskefløde |
100 g | mayonnaise (gerne Grøndals mayo på tun-olie) |
4 blade | husblas |
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
Start med at lægge din husblas i blød. Rør derefter tunstykkerne sammen med fint hakket løg, hakket dild, salt og peber til du har en fin masse.
Pisk din fløde luftig og vend den forsigtigt sammen med mayonnaisen og creme fraiche. Smelt nu husblasen i et vandbad og vend herefter husblassen i blandingen af den luftige fløde og mayonnaise.
Nu mangler du blot at vende den rørte tun sammen med blandingen af fløde, mayonnaise og husblas. Hæld din tunmousse i en passende form og stil den på køl i 3-4 timer.
Serveringsforslag
Tunmousse kan spises på mange måder, men jeg foretrækker en godt stykke ristet surdejsbrød toppet med en rigelig mængde tunmousse. Du kan også servere den med masser af grønt på siden eller som en kugle i en salat.
Efterlad en kommentar
Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.
'Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.