Tun

Grøndals tunmousse

Grøndals tunmousse

En lækker fuldfed mormor tunmousse

En af mine trofaste kunder driver en unik cafe ved navn Kogebogeriet på Guldbergsgade i Nørrebro. Til trods for hypede kogebøger, er det en vaskeægte mormor tunmousse, der har skaffet Kogebogeriet en række stamgæster!

 

Ingredienser

Ingredienser

1 dåse Grøndals småstykker af tun (250g. drænet)
1 stk. zittauerløg
Saften fra 1/2 - 1 citron
3-4 spsk. hakket dild
2 spsk. creme fraiche 38%
1/4 piskefløde
100 g mayonnaise (gerne Grøndals mayo på tun-olie)
4 blade husblas

 

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

Start med at lægge din husblas i blød. Rør derefter tunstykkerne sammen med fint hakket løg, hakket dild, salt og peber til du har en fin masse.

Pisk din fløde luftig og vend den forsigtigt sammen med mayonnaisen og creme fraiche. Smelt nu husblasen i et vandbad og vend herefter husblassen i blandingen af den luftige fløde og mayonnaise.

Nu mangler du blot at vende den rørte tun sammen med blandingen af fløde, mayonnaise og husblas. Hæld din tunmousse i en passende form og stil den på køl i 3-4 timer.

Serveringsforslag

Tunmousse kan spises på mange måder, men jeg foretrækker en godt stykke ristet surdejsbrød toppet med en rigelig mængde tunmousse. Du kan også servere den med masser af grønt på siden eller som en kugle i en salat.

Læs næste

Knoldselleri med ansjos vinaigrette

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.