VI FLYTTER LAGER // FORVENT LIDT LÆNGERE LEVERINGSTID // FRI LEVERING 499,-

0

Din indkøbskurv er tom

Mormor tunmousse

Mormor tunmousse

Mormor tunmousse

En af mine trofaste kunder driver en helt unik cafe ved navn Kogebogeriet, beliggende på Guldbergsgade i det indre Nørrebro. Som navnet allerede afslører, er Kogebogeriet et sted propfyldt med prægtige kogebøger med alt fra bogen om bålmad til den seneste fancy mobbedreng fuld af de nyeste trends. Men man finder også noget andet hos Kogebogeriet, som sjovt nok, til trods for hypede kogebøger, er det en vaskeægte mormor tunmousse. En af dem der trækker mig helt tilbage til barndommen, til de knap så fedtforskrækkede 80'er. Og jeg skal hilse og sige, at Bittens tunmousse har skaffet Kogebogeriet en række stamgæster!

(Tunmousse til 4 personer)

Ingredienser tunmousse

1 dåse Grøndals småstykker af tun (250g.)
1 zittauerløg
Saften fra 1/2 - 1 citron
3-4 spsk. hakket dild
2 spsk. creme fraiche 38%
1/4 piskefløde
100 g. mayonnaise (Gerne Grøndals mayo på tun-olie) 
4 blade husblas 

Fremgangmetode

Tunmousse
Start med at lægge din husblas i blød. Rør derefter tunstykkerne sammen med fint hakket løg, hakket dild tilsættes, salt og peber til du har en fin masse. Pisk din fløde luftig og vend den forsigtigt sammen med mayonnaisen og creme fraiche. Smelt nu husblasen i et vandbad og vend herefter husblassen i blandingen af den luftige fløde og mayonnaise. Nu mangler du blot af vende den rørte tun sammen med blandingen af fløde, mayonnaise og husblas. Held din tunmousse i en passende form og stil den på køl i 3-4 timer. 

Serveringsforslag 

Tunmousse kan spises på mange måder, men jeg foretrækker en godt stykke ristet surdejsbrød toppet med en rigelig mængde tunmousse. 

- velbekomme, Martin Grøndal


Titel

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist

Grøndals e-mailliste