Tun

Fiskekroketter på stangfisket tun

Fiskekroketter på stangfisket tun

Fiskekroketter er en formidabel snack på tun og daggamle kartofler. Selvom de danske farvande indeholder en rigdom af fiskearter, så er fiskekroketter aldrig rigtigt landet på de danske borde. Det er en skam. Så gem en rest kogte kartofler til dagen efter, og du er allerede godt i gang med fundamentet til disse banditter. De kan noget som forret, mens grillen varmer op, og de kan faktisk noget hele året rundt, så lad ikke årstiden holde dig tilbage.

 

Ingredienser

Til tun-kroketter/massen

2 dåser Grøndals tun i økologisk olivenolie
200 g kogte kartofler
1 stk. løg
1 fed hvidløg
Friskhakket krydderurter (persille, estragon, dild eller anden favoriturt)
Citron
En smule mel
1 stk. æg
Rasp, brødkrummer eller pankorasp
Olie til fritering/stegning

 

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

Sautér det finthakkede løg på panden i lidt olie, til de er klare. Tilsæt kartofler og knust hvidløg, mos det med en gaffel, og vend blandingen sammen på panden. I med fisk, krydderurter og citronskal, og smag til med salt, peber og citronsaft. Vend det godt sammen, og lad blandingen køle af. Rul blandingen til kugler på størrelse med æg. Pisk ægget, og vend kartoffelkuglerne i mel, så æg og til sidst rasp, gerne pankorasp. Det giver lidt ekstra sprødt knas. Steg kartoffelkroketterne sprøde i olie ved 180 grader, til de er gyldne og lækre.

Serveringsforslag - ultra simpelt

Servér med Grøndals mayo eller din favorit hot sauce.

Læs næste

Knoldselleri med ansjos vinaigrette
Sejfilet i tangpesto

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.