Selv om de danske farvande indeholder en rigdom af fiskearter, så er fiskekroketter aldrig rigtigt landet på de danske borde. Det er en skam. Så gem en rest kogte kartofler til dagen efter, og du er allerede godt i gang med fundamentet til de her banditter. De kan noget som forret, mens grillen varmer op. De kan faktisk noget hele året rundt, så lad ikke årshjulet holde dig tilbage.
(Frokost eller snacks til 4 personer)
2 dåser Grøndals tun i økologisk olivenolie |
200 g kogte kartofler |
1 løg |
1 hvidløg |
Friskhakket krydderurter persille, estragon, dild eller anden favoriturt |
Citron |
En smule mel |
1 æg |
Rasp, brødkrummer eller pankorasp |
Olie til fritering/ stegning |
FREMGANGSMÅDE
Sautér det finthakkede løg på panden i lidt olie, til de er klare. Tilsæt kartofler og knust hvidløg, mos det med en gaffel, og vend blandingen sammen på panden. I med fisk, krydderurter og citronskal, og smag til med salt, peber og citronsaft. Vend det godt sammen, og lad blandingen køle af.
Rul blandingen til kugler på størrelse med æg. Pisk ægget, og vend kartoffelkuglerne i mel, så æg og til sidst rasp, gerne pankorasp. Det giver lidt ekstra sprødt knas.
Steg kartoffelkroketterne sprøde i olie ved 180 grader, til de er gyldne og lækre. Servér med Grøndals mayo eller din favorit hot sauce.
- velbekomme, Martin Grøndal
Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist