Tun

Bagte beder med tonnato sauce

Bagte beder med tonnato sauce

Til 4 personer

Beder er dansk guld fra undergrunden og smager skønt rå, men et nøk bedre tilberedte i selskab med tonnato sauce.

 

Ingredienser

4 beder – gule, røde eller bolsje
Olivenolie
Salt
1 portion tonnato sauce
Friske krydderurter – f.eks. kørvel, persille, brøndkarse, merian eller hvad du nu kan lide eller har i haven
1 citron

 

Fremgangsmåde

Skrub bederne, og læg dem på et stykke sølvpapir. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt. Pak bederne ind i sølvpapiret, bag dem møre i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter, og lad dem derefter afkøle i sølvpapiret. Pil skindet af, og skær bederne i fine skiver eller mundrette stykker.

Lav tonnato sauce, mens bederne er i ovnen.

Kom lidt tonnato sauce i midten af dit fineste fad, og anret bederne på saucebunden.

Pynt med friske krydderurter, og giv bederne lidt revet citronskal og et skud citronsaft.