Tonnato sauce – eller tunsovs på jævnt dansk – har sit historiske afsæt i norditalienske Piemonte. Tonnato sauce dukkede i 1900-tallet op i italienske kogebøger som en cremet sovs baseret på alt det gode fra dåsetun og bød kalvekød op til dans – men det kan nu lige så godt være grøntsager som kød!
Ingredienser
170 g | tun i olivenolie |
2-3 | saltede ansjosfileter i olivenolie |
1 spsk. | kapers |
100 g | god mayonnaise |
1 spsk. | citronsaft |
Evt. lidt kapersvand |
Fremgangsmåde
Dræn tunfisken, men gem olien. Det er vigtigt. Blend tunfisken med ansjosfileter og kapers, til det er finthakket. Tilsæt mayonnaise, og blend, imens du stille og roligt tilsætter tunolien i en tynd stråle. Blend videre, indtil resultatet er en lys, fin, cremet sauce. Smag til med citronsaft og lidt kapersvand, hvis saucen mangler lidt salt.