Tun

Tonnato sauce – uden vitello

Tonnato sauce – uden vitello

Tonnato sauce – eller tunsovs på jævnt dansk – har sit historiske afsæt i norditalienske Piemonte. Tonnato sauce dukkede i 1900-tallet op i italienske kogebøger som en cremet sovs baseret på alt det gode fra dåsetun og bød kalvekød op til dans – men det kan nu lige så godt være grøntsager som kød!

 

Ingredienser

170 g tun i olivenolie
2-3 saltede ansjosfileter i olivenolie
1 spsk. kapers
100 g god mayonnaise
1 spsk. citronsaft
Evt. lidt kapersvand

 

Fremgangsmåde

Dræn tunfisken, men gem olien. Det er vigtigt. Blend tunfisken med ansjosfileter og kapers, til det er finthakket. Tilsæt mayonnaise, og blend, imens du stille og roligt tilsætter tunolien i en tynd stråle. Blend videre, indtil resultatet er en lys, fin, cremet sauce. Smag til med citronsaft og lidt kapersvand, hvis saucen mangler lidt salt.