1-3 dages levering // fri levering 499,-

Produktet blev tilføjet til din kurv

Ingredienser

  • 2 dåser Grøndals småstykker af tun i olivenolie eller 1 stor dåse med af denne tun.
  • 1 chili (Jalapenos, banana chili eller bell chili).
  • 1-1/2 håndfulde bredbladet persille (smag og behag)
  • 1 lille håndfuld frisk oregano (smag og behag) 
  • 1 fed hvidløg 
  • 2-3 spsk. valnødder
  • 2 spsk. tørrede figner
  • 1-1/2 citron (saft) 
  • 1/2 dl. god olivenolie, brug oliven fra tunfisken! (hvis den skal røres til en dip, brug da min. 2 dl.)
  • 1 pakke ansjoser (Kan undlades, så efter behov - men bruger du ansjoser, så brug en god kvalitet ellers risikere du at ødelægge det hele).
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmetode

  • Tænd din ovn på 200 C eller varm en pande godt op, og bag chilipeberen - det bringer smagen og sødmen frem.
  • Har du brag/ tørstegt din chili, skal du pille skallen af den.
  • Mens du venter på det i ovnen, kan du forberede resten. Kom tun op i en stor skål, som du kan røre i. Du kan eventuelt bruge en røremaskine eller en blender, hvis du ønsker en dip.
  • Klem saften af citronerne op i en passende størrelse skål og gem saften til senere.
  • Hak nu den bredbladet persille og oregano samt valnødder og tørrede figner og ansjoser fint.
  • Nu skulle det gerne passe med, at chilien er blevet bagt. Pil det mørke/ sorte skind af.
  • Personligt synes jeg at den rørte escalivada gerne må være lidt rustik. Men det er jo smag og behag. Nu er det tid til at det hele blandes sammen. Vend tun med alt fra ingredienslisten pånær citronsaften, den skal du løbende røre i og bruge til at smage escalivadaen til med sammen med salt.

 Er du mere til dip?

Hvis du i stedet ønsker din escalivade som en dip, kan du med fordel komme det hele i en blender og blende det hele sammen, mens du løbende smager den til med citron og salt. )

- velbekomme,

Martin Grøndal

Serveringsforslag 

Hvis du har lavet den rørte escalivada gør den sig godt på ristet surdejsbrød eller i en sandwich. Jeg har også eksperimenteret med at toaste den i surdejsbrød. Men du kan også bruge den i en salat - der er et utal af muligheder! 

Dippen er derimod god med frisk grønsagsstænger - særligt tyndskåret fennikel er lækkert at bruge.  

 

Fri fragt 499,-

Til pakkeshop

Leveringstid

1-3 hverdage

Kundeservice

Alle hverdage fra 10 til 15

Fortrydelsesret

30 dages returret

Din kurv er tom

Fortsæt med at handle