VI FLYTTER LAGER // FORVENT LIDT LÆNGERE LEVERINGSTID // FRI LEVERING 499,-

0

Din indkøbskurv er tom

Rørt tun ala Escalivada

Grøndals - Rørt tun ala Escalivada

Rørt tun ala Escalivada - sommerens "schweizer-kniv" af en opskrift.

En af mine sommer favorit retter, er den grillede grønsagsret escalivada med ansjoser og tun. Sidste år udgav vi en opskrift på Grøndals Escalivada og nu har jeg lavet en ny udgave nemlig Grøndals rørt escalivada med tun - en rigtig sommer ret som både kan laves som en dip og som en rørt tunsalat.

(Rørt escalivada til 4 personer)

Ingredienser

250g. Grøndals småstykker af tun i olivenolie.
1 salat- eller rødløg.
1 rød peberfrugt.
1 chili (Jalapenos, banana chili eller bell chili).
1-1/2 håndfulde bredbladet persille (smag og behag)
1 lille håndfuld frisk oregano (smag og behag) 
2 fed hvidløg 
2-3 spsk. valnødder
2 spsk. tørrede figner
1-1/2 citron (saft) 
1 dl. god olivenolie (hvis den skal røres til en dip, brug da min. 2 dl.)
1 pakke ansjoser (eller efter behov). Bruger du ikke Grøndals ansjoser, bør du være varsom med mængden. Da nogle ansjostyper kan være særdeles kraftige og fiskede, hvorfor det kan ødelægge en ellers god ret.
Flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangmetode

Tænd din ovn på 200 C og bag løg, peberfrugt, chili og hvidløg til de bliver mørke. Mens du venter på det i ovnen, kan du forberede resten. Kom tun op i en stor skål, som du kan røre i. Du kan eventuelt bruge en røremaskine eller en blender, hvis du ønsker en dip. Klem saften af citronerne op i en passende størrelse skål og gem saften til senere. Hak nu den bredbladet persille og oregano samt valnødder og tørrede figner og ansjoser fint. Nu skulle det gerne passe med, at grøntsagerne er blevet bagt. Pil det mørke/ sorte skind af peberfrugten, chili, løg og hvidløg og hak det hele groft. Personligt synes jeg at den rørte escalivada gerne må være lidt rustik. Men det er jo smag og behag. Nu er det tid til at det hele blandes sammen. Vend tun med alt fra ingredienslisten pånær citronsaften, den skal du løbende røre i og bruge til at smage escalivadaen til med sammen med salt.

Hvis du i stedet ønsker din escalivade som en dip, kan du med fordel komme det hele i en blender og blende det hele sammen, mens du løbende smager den til med citron og salt. )

Serveringsforslag 

Hvis du har lavet den rørte escalivada gør den sig godt på ristet surdejsbrød eller i en sandwich. Jeg har også eksperimenteret med at toaste den i surdejsbrød. Men du kan også bruge den i en salat - der er et utal af muligheder! 

Dippen er derimod god med frisk grønsagsstænger - særligt tyndskåret fennikel er lækkert at bruge.  

- velbekomme, Martin Grøndal


Titel

Kommentarer skal godkendes, før de bliver vist

Grøndals e-mailliste