Tun Escalivada, en spanskinspireret rørt tunsalat. Rørte fiskesalater er geniale, de tager et splitsekund og smager fortryllende! En klassisk escalivada dressing er for mig sommerens "schweizerkniv" når grøntsagerne er til det.
Ingredienser
Ingredienser
2 dåser | Grøndals småstykker af tun i olivenolie eller 1 stor dåse tun |
1 chili | Jalapenos, bananchili eller bell chili |
1-1/2 håndfulde | bredbladet persille (smag og behag) |
1 lille håndfuld | frisk oregano (smag og behag) |
1 fed | hvidløg |
2-3 spsk. | valnødder |
2 spsk. | tørrede figner |
1-1/2 citron | (saft) |
1/2 dl | god olivenolie, brug olien fra tunfisken (hvis det skal røres til en dip, brug da min. 2 dl) |
1 pakke | ansjoser (kan undlades) |
Flagesalt og friskkværnet peber |
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 C eller varm en pande godt op, og bag chilipeberen for at bringe smagen og sødmen frem. Har du bagt eller tørstegt chilien, skal du pille skallen af den. Mens du venter, kan du forberede resten.
Kom tun op i en stor skål, som du kan røre i. Klem saften af citronerne op i en skål og gem saften til senere. Hak bredbladet persille, oregano, valnødder, tørrede figner og ansjoser fint.
Når chilien er bagt, pil skindet af. Bland alle ingredienserne sammen med tunen undtagen citronsaften, som du løbende rører i for at smage escalivadaen til med salt.
Er du mere til dip? Hvis du ønsker din escalivada som en dip, kan du blende det hele sammen og smage til med citron og salt undervejs.
Serveringsforslag
Den rørte escalivada er god på ristet surdejsbrød eller i en sandwich. Den kan også bruges i en salat. Dippen er lækker med friske grønsagsstænger, især tyndskåret fennikel.
Efterlad en kommentar
Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.
Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.