Tun

Grøndals knuste kartofler med spicy tundip

Grøndals knuste kartofler med spicy tundip

Yum - Det her er altså lækker fredagsmad! Jeg er nok lidt en sucker for alt hvad der kan bages i ovnen, men de her knuste kartofler med tun og tundip er altså next level ovnmad. Hvis du gerne vil lave et hurtigt og lækkert måltid på en fredag aften så brug lige 3 minutter på at koge ekstra kartofler dagen før, så er halvdelen af arbejdet allerede gjort.

 

Ingredienser

Ingredienser knuste kartofler

800-1000 g blandede kartofler
Masser af olivenolie
1 stk. tørret chili
2 stk. avocadoer
1 dåse Grøndals Tunfilet i chili og olivenolie

 

Ingredienser spicy tundip

1 dåse Grøndals Tun i småstykker
2 spsk. græsk yoghurt 2%
Saft og skal af 1/4 citron
1 spsk. sriracha (stærk chilisauce)
Salt & peber

 

Fremgangsmåde

Knuste kartofler

Vask og lad skrallen blive på kartoflerne. Kog kartoflerne møre i ca. 8 minutter. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Læg de kogte kartofler på en bageplade og dryp dem med olivenolie. Mas derefter kartoflerne med håndfladen eller et glas eller hvad du lige har ved hånden. Dryp med mere olivenolie og bag kartoflerne i ovnen i 40 minutter.

Spicy tundip

Riv citronskallen fint. Pres citronsaft i en skål og rør salt og peber ud i saften. Tilsæt græsk yoghurt, sriracha og citronskal og rør det hele godt rundt. Til sidst tilsættes tunstykkerne og det hele blendes med en stavblender indtil det bliver til en fin og blød dip.

Lad kartoflerne blive på bagepladen og pynt med tunfilet, tundip, avocadostykker, basilikumblade og dryp af sriracha. Det hele serveres på pladen midt på bordet. Du kan evt. tilføje flere kartofler og en ekstra dåse tunfilet, hvis retten skal fungere som et aftensmåltid.

Læs næste

Vitello Tonnato
Hjemmelavet oliventapenade

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.