Til 2 personer
Avocado er blevet rasende populært som sund spise, og den smager jo også fantastisk med sin cremede, nøddeagtige smag. Men det er også en fætter, der belaster miljøet i stort omfang, så køb ansvarligt. Som med tunen.
Ingredienser
| 1 ds. | tun med fennikel |
| ½ | moden avocado |
| 1 spsk. | cremefraiche 18 % |
| 1 spsk. | små æbletern – Granny Smith eller lign. |
| Salt og peber | |
| Citronsaft | |
| 2 skiver | godt rugbrød |
| Tynde skiver æble – Granny Smith eller lign. | |
| Dild | |
| Purløg | |
| Citronskal | |
| Chiliflager |
Fremgangsmåde
Åbn tunen, og sigt olien fra – gem den til at smage til med.
Pluk tunen, skær avocadoen i mindre stykker, og vend begge dele sammen med cremefraiche, æble i små tern og lidt af olien fra tunen – husk at få fennikelfrøene med. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Anret tun/avocadosalaten på rugbrødet, så hele brødet er dækket, og læg derpå tynde skiver æble, så tun/avocadosalaten er dækket.
Pynt med finthakket dild, fintskåret purløg og revet citronskal samt lidt chiliflager og lidt salt.
























