Tun

Avocado med tun med fennikel

Avocado med tun med fennikel

Til 2 personer

Avocado er blevet rasende populært som sund spise, og den smager jo også fantastisk med sin cremede, nøddeagtige smag. Men det er også en fætter, der belaster miljøet i stort omfang, så køb ansvarligt. Som med tunen.

 

Ingredienser

1 ds. tun med fennikel
½ moden avocado
1 spsk. cremefraiche 18 %
1 spsk. små æbletern – Granny Smith eller lign.
Salt og peber
Citronsaft
2 skiver godt rugbrød
Tynde skiver æble – Granny Smith eller lign.
Dild
Purløg
Citronskal
Chiliflager

 

Fremgangsmåde

Åbn tunen, og sigt olien fra – gem den til at smage til med.

Pluk tunen, skær avocadoen i mindre stykker, og vend begge dele sammen med cremefraiche, æble i små tern og lidt af olien fra tunen – husk at få fennikelfrøene med. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Anret tun/avocadosalaten på rugbrødet, så hele brødet er dækket, og læg derpå tynde skiver æble, så tun/avocadosalaten er dækket.

Pynt med finthakket dild, fintskåret purløg og revet citronskal samt lidt chiliflager og lidt salt.