Makrel

Fisherman’s shakshuka

Fisherman’s shakshuka

Til 4 personer

Shakshuka har hjemme i det jødiske og afrikanske køkken, hvor den fås i mange variationer med forskellige grøntsager og andet godt. Det skal dog ikke hindre den populære ret i her at stikke til søs med makrel.

 

Ingredienser

1-2 ds. små makrelhaler
Olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
½ tsk. spidskommen
½ tsk. paprika
2 ds. hakkede tomater
Lidt frisk chili eller cayennepeber – så meget du kan lide
Salt og peber
200 g babyspinat
4 æg
Frisk koriander eller bredbladet persille

 

Fremgangsmåde

Varm lidt olivenolie op på en stor pande. Sautér snittet løg, knust hvidløg og peberfrugt i tern i 3-4 minutter, til de bliver gyldne. Tilsæt spidskommen og paprika, og sautér i et par minutter. Hæld de hakkede tomater ved, og lad det hele simre i 12-15 minutter. Smag til med chili, salt og peber, og anret i en pande eller et fad, der kan gå i ovnen.

Fordel babyspinaten i saucen, og vend det lidt, til det falder sammen. Slå æggene ud i saucen, fordel makrelhalerne, og bag det hele i 6-7 minutter i en 180 grader varm ovn. Pynt med grofthakket koriander eller persille, og servér.