Til 4 personer
Shakshuka har hjemme i det jødiske og afrikanske køkken, hvor den fås i mange variationer med forskellige grøntsager og andet godt. Det skal dog ikke hindre den populære ret i her at stikke til søs med makrel.
Ingredienser
1-2 ds. | små makrelhaler |
Olivenolie | |
2 | løg |
2 fed | hvidløg |
1 | rød peberfrugt |
½ tsk. | spidskommen |
½ tsk. | paprika |
2 ds. | hakkede tomater |
Lidt frisk chili eller cayennepeber – så meget du kan lide | |
Salt og peber | |
200 g | babyspinat |
4 | æg |
Frisk koriander eller bredbladet persille |
Fremgangsmåde
Varm lidt olivenolie op på en stor pande. Sautér snittet løg, knust hvidløg og peberfrugt i tern i 3-4 minutter, til de bliver gyldne. Tilsæt spidskommen og paprika, og sautér i et par minutter. Hæld de hakkede tomater ved, og lad det hele simre i 12-15 minutter. Smag til med chili, salt og peber, og anret i en pande eller et fad, der kan gå i ovnen.
Fordel babyspinaten i saucen, og vend det lidt, til det falder sammen. Slå æggene ud i saucen, fordel makrelhalerne, og bag det hele i 6-7 minutter i en 180 grader varm ovn. Pynt med grofthakket koriander eller persille, og servér.