Til 2 personer
Du kender historien om fattige Klodshans og kragen, der steges i en træsko? Du kan godt invitere prinsessen eller prinsen til middag med denne ret, hvor fisken varmes op i dåsen og toppes med lidt grøntsager. Det er et kongemåltid for fattigfolk.
Ingredienser
2 ds. | makrel i olivenolie eller makrel i krydret olivenolie |
1 spsk. | bladselleri i små tern |
1 spsk. | tomat i små tern |
1 tsk. | løg i små tern |
1 spsk. | peberfrugt i små tern |
Lidt meget finthakket chili (kan undlades) | |
Salt og peber | |
Lidt finthakket persille eller lign. | |
1 | citron |
Fremgangsmåde
Åbn dåserne med fisk, sigt olien fra, og lad fisken blive i dåsen.
Skær grøntsagerne i små tern, vend dem med olien fra fisken, og smag til med chili, salt og peber. Vend lidt persille i grøntsagsblandingen, og anret den oven på fisken i dåsen.
Sæt dåserne i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter, til olien syder og bobler.
Drys med lidt friskhakket persille, dryp med citronsaft, og servér med godt brød.